"Maak je een keer een wandelend bos, moet het blijven staan"

Mensen zijn enthousiast over de bomen die nu voor het station van Leeuwarden staan. Dat zegt initiatiefnemer Bruno Doedens. Ze willen dat de bomen blijven, zegt hij.
Het station van Leeuwarden is door de bomen nog maar amper te zien:
De bomen blijven niet. Ze 'wandelen' de komende honderd dagen door de binnenstad van Leeuwarden. het project maakt deel uit van de culturele manifestatie Arcadia, de opvolger van Culturele Hoofdstad.

Sjouwen

Vrijwilligers sjouwen de bomen - op karren met wielen - door de stad. Maar voorbijgangers zeggen nu dat de bomen een mooie plek hebben bij het station, zegt Doedens.
"Heel veel mensen zeggen: 'laat maar staan dat bos'. Maak je een keer een wandelend bos, moet het blijven staan! Maar wel fantastisch dat mensen zo positief reageren op wat wij hier met zijn allen gemaakt hebben."

Smoordruk

Het was zaterdag aan het begjin van de middag smoordruk in het bos. Honderden mensen wilden de bomen met eigen ogen zien.
Het doet Doedens goed, om de bomen nu voor het station te zien. "Ik ben heel tevreden. Het is prachtig. Sereen."
"Normaal zie je hier allemaal verkeer, maar de stad wordt zachter. Natuur en cultuur zijn nu veel meer in evenwicht. Dat wil ik graag laten zien."