Heerenveen-assistent Reekers over de Friese derby: "Wij zijn de favoriet"

Heerenveentrainer Ole Tobiasen moet zich zondag mogelijk laten vervangen door assistent Peter Reekers bij de derby tegen Cambuur. Tobiasen heeft corona.
"Ole voelt zich wel goed, maar de laatste test was nog positief"
Het is nog niet uitgesloten dat Tobiasen zondag fit genoeg is om op de bank te zitten, maar de hele week heeft hij alle trainingen gemist. Reekers is in ieder geval duidelijk over hoe hij tegen de derby aankijkt: "Wij zijn favoriet."

Iets te kiezen

Vorige week miste Heerenveen nog de geschorste Rami Kaib en Ibrahim Dresevic en de geblesseerde Milan van Ewijk en Joost van Aken. Die zijn er zondag allemaal weer bij.
Volgens Reekers heeft hij nu iets te kiezen, al zal Van Aken niet in de basis beginnen. "Hij heeft de hele week weer meegetraind, goed getraind, goed gewerkt, dat ziet er goed uit. Maar beginnen in de basis zit er niet in. Dat zou wel heel snel gaan."
Goed dat-ie weer terug is, maar we hebben jongens nodig die fit zijn.
Peter Reekers over Rami Kaib
Kaib was geschorst, maar ook geblesseerd. Daarom speelt Lucas Woudenberg zondag tegen Cambuur. "Rami Kaib is er een tijdje uitgewerkt en heeft vandaag eigenlijk weer voor het eerst een trainingsdag meegemaakt. Goed dat-ie weer terug is, maar we hebben jongens nodig die fit zijn. En Lucas is fitter."

Complimenten voor Cambuur

Over hoe Heerenveen gaat spelen tegen Cambuur laat Reekers niet al te veel los. Wel deelt hij de complimenten uit aan de Leeuwarders: "Het is duidelijk hoe ze spelen. Ze hebben een visie. De complimenten ook daarvoor van mij uit."
Reekers over Cambuur: "Ze hebben een visie en ze blijven daarachter staan"
Reekers komt uit Almelo. Hij heeft er negen jaar gevoetbald en van 2014 tot en met 2021 was hij assistent-trainer bij Heracles. Daar maakte hij de derby tussen Heracles en FC Twente mee. "Het is allemaal vergelijkbaar. Het lijkt allemaal op elkaar."
Iedereen heeft het erover, merkt hij. "Bij een tankstation, op een parkeerplaats, binnen de club. Mensen leven mee. Ja, zelfs bij het tankstation. Dan krijg ik gratis koffie en wensen ze ons succes."

'Heerenveen is de favoriet'

Eerder dit seizoen speelden Cambuur en Heerenveen tegen elkaar en won Heerenveen met 2-1. Toen was Cambuur vooraf favoriet, maar volgens Reekers is dat nu andersom.
"Ik denk dat Heerenveen nu favoriet is. Ik ben positief over Cambuur, maar het tweede deel van hun seizoen is natuurlijk minder. En wij zijn juist opgeklommen. Dat merk je ook aan de sfeer op de club. Dat willen we graag doorzetten."

De Friese derby bij Omrop Fryslân

Zondag is alles over de Friese derby te volgen in een extra radioprogramma bij Omrop Fryslân. Dat begint om 11.00 uur en duurt tot en met 15.00 uur. Vanuit het Abe Lenstra Stadion presenteert René Koster het extra sportprogramma.
Lucas Bijker en Geert Jelle de Vries zijn oud-spelers van beide clubs en zullen aanschuiven als analisten. Het verslag van de wedstrijd komt van Andor Faber en Roelof de Vries.