Fietsers op Terschelling houden zich niet aan omleidingsroutes Hoofdweg

Gemeente Terschelling vraagt fietsers om zich te houden aan de omleidingsroutes die vanwege het werk aan de Hoofdweg zijn ingesteld. De gemeente constateert dat borden te vaak genegeerd worden.
Fietsverbod op Terschelling © Omrop Fryslân, Lennard Geerts
Er wordt op dit moment gewerkt aan de Hoofdweg, daarom zijn er omleidingen ingesteld. Toch fietsen er regelmatig mensen door, zo blijkt. De gemeente neemt de signalen 'uiterst serieus' en geeft aan extra maatregels te nemen om fietsers nog duidelijker op de omleidingen te wijzen.

Appelactie

De gemeente verklaar dat het in het belang van ieder is om de routes te volgen. Zowel voor de veiligheid van fietsers als die van automobilisten.
Afgelopen vrijdag heeft de gemeente appels uitgedeeld aan fietsers bij de kruising Burgemeester Heusdenweg en het fietspad langs de jachthaven. Deze actie was bedoeld om fietsers op de werkzaamheden te wijzen.

Werk tot juni

Tot halverwege juni wordt er nog gewerkt om de Hoofdweg veiliger te maken. Het fietspad is op de kruisingen van de Hoofdweg, bij de Tigerstelling en de kruising naar Badweg West, afgesloten. Fietsers moeten via het Snijderspad omfietsen. Automobilisten kunnen wel doorrijden, maar moeten met hinder rekening houden.
De kruisingen bij de Nieuwe Dijk en Badweg West worden aangepakt. Er komt een middengeleider op de weg, zodat fietsers veiliger kunnen oversteken. Ook worden er nieuwe kabels en leidingen door Liander aangelegd en wordt de bushalte bij het Land aangepakt. Meer informatie is hier te vinden.