Dennis Veenker stopt nu echt met bobsleeën: "Ik heb alles meegemaakt"

Voor de tweede keer in een jaar beëindigt bobsleeër Dennis Veenker zijn carrière. Nu definitief. "Ze kunnen me altijd bellen, maar dan zeg ik dit keer 'nee'."
Dennis Veenker © IBSF/Viesturs Lacis
De Damwâldster zou een halfjaar geleden al stoppen met het bobsleeën, toen hij zijn plek bij de Nederlandse ploeg verloor. Er ontstonden echter problemen in het team door blessures, waarna ze Dennis Veenker toch weer overhaalden om door te gaan.
Daar heeft hij absoluut geen spijt van gekregen. Want Veenker c.s. haalden de Olympische Spelen. Daar vielen de prestaties tegen, want de Nederlandse viermansbob eindigde als 26ste.

Afsluiten op de Spelen

Toch vindt Veenker dit een logisch moment om na acht jaar in de bobslee te stoppen. "Het is mooi geweest. Ik heb alles meegemaakt. Van liggen op een luchtbedje bij de allereerste wereldbeker in Park City tot en met leven in het Olympisch Dorp. Veel meer kun je niet meemaken in de sport."
Het mooiste van alles was het moment dat we hoorden dat we naar de Olympische Spelen mochten.
Dennis Veenker
De Spelen waren natuurlijk het hoogst haalbare voor de 29-jarige Veenker. "Ik kan afsluiten met de mooiste wedstrijd van mijn carrière. Dus dit is de beste beslissing voor mij persoonlijk."
Wat was het mooiste moment van zijn carrière? "Het mooiste van alles was het moment dat we hoorden dat we naar de Olympische Spelen mochten. Dat alle moeite die we ervoor hebben gedaan, eindelijk beloond werd", vertelt Veenker.
Eerder vertelde hij over dat moment: "Iedereen werd gewoon helemaal gek. Janke, schreeuwen, weet ik veel."

Maatschappelijke carrière

De gedachte dat het er nu écht op zit is voor Veenker niet nieuw, omdat hij in het najaar van 2021 ook al zou stoppen. "Dus de stap is niet heel groot", vertelt hij. Wat zijn de plannen nu? "Ik ga mijn opleiding afmaken. En ik ben trainer en coach van een paar atleten."