Friese familie maakt nieuwe serie voor Omrop Fryslân Tsjil

Omrop Fryslân Tsjil komt met een nieuwe serie voor de middenbouw. De serie met de naam 'André & Alfred: De Kartonnen Tijdmachine' gaat over de Frieze geschiedenis. Wat de serie bijzonder maakt, is dat deze bedacht is en gemaakt wordt door één familie, de familie Dinjens-Brouwer uit Leeuwarden.
© André & Alfred
Zoon Lennart (12) en vader Tonnie hebben de serie ontwikkeld en spelen de hoofdpersonen André & Alfred. Moeder Rimy zorgt voor de styling en zoon Victor (9) draait mee op de filmset.

Poppen

André & Alfred: De Kartonnen Tijdmachine is een avontuurlijke serie die gespeeld wordt met verschillende poppen. André en Alfred, slimme zoon en impulsieve vader, moeten samen grote gevaren overwinnen. Ze onderzoeken de Friese geschiedenis met hun tijdmachine. Ze nemen de jonge kijkers mee op avontuur en proberen te achterhalen wat zich achter al die onderwerpen schuilhoudt.
De serie biedt op een vrolijke en grappige manier een eerste stap naar de kennis van de bijzondere geschiedenis van Fryslân
Eindredacteur Janjelle Ringnalda
De serie heeft als doel kinderen met grappige avonturen te interesseren voor de Friese geschiedenis. "Kinderen en professionals maken deze reeks samen, waarbij de inhoud en grappen uit de creativiteit en beleving van kinderen ontstaat. Zo biedt de serie op een vrolijke en grappige manier een eerste stap naar de kennis van de bijzondere geschiedenis van Fryslân.", zegt eindredacteur van Omrop Fryslân Tsjil, Janjelle Ringnalda.

De familie Dinjens-Brouwer

Lennart, zijn ouders Tonnie en Rimy en broertje Victor werken allemaal mee aan de serie. Tonnie en zoon Lennart filmen en spelen de poppen André & Alfred. Moeder Rimy zorgt voor de kleren en speelt Sofia in de serie. Broertje Victor draait mee op de filmset en speelt Terry. Het hele gezin Dinjens-Brouwer werkt dus mee aan deze nieuwe serie voor Omrop Fryslân Tsjil.
Meer informatie over de nieuwe serie André & Alfred is te vinden op Omropfryslan.nl/tsjil.