LDODK zonder te spelen zeker van kampioenspoule Korfbal League

De korfballers van LDODK zijn met nog een duel te spelen zeker van een plek in de top drie van poule A in de Korfbal League. Die plek geeft recht op deelname in de kampioenspoule.
© Marco Spelten, Actiefotografie
In de kampioenspoule strijden de zes sterkste teams van Nederland om de landstitel. Omdat Blauw Wit Amsterdam dinsdag verloor van KZ kunnen de Amsterdammers de Friezen niet meer inhalen.
De strijd om de bovenste drie plekken was erg spannend. Achter koploper Fortuna uit Delft stonden LDODK, Blauw Wit en KZ tot dit weekend alle drie op acht punten. De ploeg die als vierde eindigt, gaat naar de degradatiepoule.
LDODK was na nederlagen tegen KZ uit Koog aan de Zaan en tegen de hekkensluiter Dalto afgezakt naar de vierde plaats, en moest zondag zodoende per se winnen van Blauw Wit om zicht te houden op de bovenste plaatsen.

Belangrijke winst

In sporthal Kortezwaag wist de ploeg van trainer/coach Gerald Aukes die laatste kans te pakken door de Amsterdammers met 26-23 te verslaan. Maar Blauw Wit en KZ hadden respectievelijk een en twee duels minder gespeeld en konden dus in punten nog boven LDODK kunnen eindigen.
KZ won dinsdag echter in Amsterdam met 30-24 van Blauw Wit, zodat de Amsterdammers maximaal nog op tien punten kunnen komen. Bij een gelijke eindstand beslissen de onderlinge duels wie hoger eindigt, en dat is in het voordeel van LDODK. Die wonnen beide competitiewedstrijden van Blauw Wit.
© Marco Spelten, Actiefotografie
Dit weekend speelt LDODK de laatste wedstrijd van de poulefase in Delft tegen koploper Fortuna. Blauw Wit speelt nog tegen Dalto. Fortuna en KZ zijn ook al geplaatst voor de kampioenspoule.
In poule B zijn PKC uit Papendrecht en DVO uit Bennekom zeker van de kampioenspoule. De strijd om de derde plek gaat daar nog tussen DOS'46 (Nijeveen), Groen Geel (Wormer) en TOP (Sassenheim).

Stand Korfbal League poule A

TEAM DUELS PUNTEN
1. Fortuna 8 16
2. KZ 8 10
3. LDODK 9 10
4. Blauw Wit (A) 9 8
5. KCC 9 6
6. Dalto 9 2