LDODK grijpt laatste kans en wint van Blauw Wit

Korfbalclub LDODK heeft de laatste thuiswedstrijd in de poulefase met 26-23 gewonnen van Blauw Wit uit Amsterdam. Met dat resultaat houdt de ploeg van Gerald Aukes uitzicht op de kampioenspoule.
© Marco Spelten, Actiefotografie
LDODK verloor de laatste twee wedstrijden en was daardoor gezakt naar plaats vier in poule A. Tegen directe concurrent Blauw Wit begon LDODK matig.
Marloes Frieswijk scoorde zeven keer tegen Blauw Wit:
De thuisploeg kwam op een 4-5 achterstand, maar doelpunten van Erwin Zwart, Marloes Frieswijk en André Zwart brachten LDODK op een voorsprong: 7-5. Bij de rust stond die marge nog steeds op het scorebord: 10-8.

Amsterdam kruipt dichterbij

Direct na de rust liep LDODK uit tot 13-8. Marlou Kuiper was namens de thuisploeg op schot met vijf treffers, waarvan vier in de tweede helft. Dat was ook direct de grootste voorsprong die de Friezen deze wedstrijd hebben gehad, want de Amsterdammers kwamen daarna wat beter in de wedstrijd.
De bezoekers kropen steeds wat dichterbij. Een afstandsschot van Roos Verheugt bracht het verschil met negen minuten op de klok uiteindelijk weer naar twee: 20-18.

Verschil nog één

Met nog ruim twee minuten op de klok kwam Blauw Wit voor het eerst op één punt van LDODK. Door een score van Femke Faber duurde dat echter maar twintig seconden: 25-23.
Ran Faber besliste de wedstrijd met nog 37 secondes op de klok uiteindelijk. Hij bepaalde de eindstand op 26-23.
LDODK-aanvoerder Erwin Zwart over de wedstrijd:

Nog tegen koploper Fortuna

LDODK strijdt met Blauw Wit en KZ om de laatste twee plekken in de kampioenspoule. Koploper Fortuna is al zeker van de kampioenspoule. LDODK speelt op 6 februari het laatste duel uit tegen Fortuna.
Blauw Wit en KZ spelen komende dinsdag een inhaalwedstrijd tegen elkaar. Verder speelt KZ nog tegen koploper Fortuna en tegen KCC. Blauw Wit speelt - naast KZ - nog tegen Dalto.

Stand Korfbal League poule A

Team Duels Punten
1. Fortuna 8 16
2. LDODK 9 10
3. KZ 7 8
4. Blauw Wit 8 8
5. KCC 9 6
6. Dalto 9 2