Ferry de Haan over ontslag Jansen: "Er was heel veel negativiteit"

Er was te veel negativiteit en te weinig vertrouwen op het veld. Dat geeft technisch manager Ferry de Haan als redenen voor het ontslag van trainer Johnny Jansen.
De 'day after' op Sportpark Skoatterwâld:
"Dat in combinatie met dat we al aan zouden geven dat we na het seizoen een andere keuze zouden gaan maken, heeft ons helaas doen besluiten de samenwerking te beëindigen", zegt De Haan.

Moeilijke boodschap

"Het ging gelukkig op een normale manier in een prettige sfeer", zegt de manager over het gesprek met Jansen maandagavond.
Toch was het een moeilijke boodschap. "Ja, heel moeilijk. Iedereen kan zeggen het is je werk, maar dit is natuurlijk nooit leuk. Het gaat wel over mensen. Met name John: een clubman, die meer dan een fijn mens is. Die altijd zijn ziel en zaligheid erin gestopt heeft. Ja, dan zeg ik niet: 'Weet je wat we gaan vandaag eens een leuk gesprek voeren'. Daar kijk ik wel tegenop."
Technisch manager Ferry de Haan vond het moeilijk om Jansen te ontslaan:
De opvolging van Jansen ligt nog open, zegt De Haan. Dat er volgens andere media al contact is geweest met Mitchell van der Gaag is volgens de technisch manager onzin.
"We hebben we drie opties: in deze setting doorgaan, iemand erbij zetten of gelijk een langetermijnoplossing zoeken. Daar zullen wij ons de komende dagen meer dan druk mee gaan houden." Dat laatste heeft wel de voorkeur van de clubleiding, maar lijkt op dit moment op de korte termijn het minst realistisch.

Sfeer

Dinsdagmiddag stond voor het eerst de training onder leiding van de eerdere assistent-trainers Ole Tobiasen en Peter Reekers. In een aparte sfeer: "Dat drukt dan toch wel op de hele groep. Je krijgt weer met andere gezichten nu te maken. Dat gebeurt gelukkig niet zo heel vaak, maar het is wel harstikke gek. Eigenlijk niet te beschrijven hoe dat precies voelt", zegt doelman Mous.
Volgens hem leeft de spelersgroep mee met Jansen. "Johnny is een echte clubman. Hij zit al 22 jaar bij de club, dus dat is voor hem gewoon hartstikke lastig. Het is nooit leuk en dat gun je hem ook helemaal niet. Maar het hoort bij de voetbalwereld; je weet dat het kan gebeuren."
Xavier Mous over het ontslag van Jansen:
Op 5 februari staat de eerstvolgende competitiewedstrijd voor sc Heerenveen op het programma. In een uitwedstrijd is Fortuna Sittard dan de tegenstander. Bij die wedstrijd zitten Tobiasen en Reekers in ieder geval nog als eindverantwoordelijken op de bank.