SportCast: "Ik denk niet dat Feyenoord Veerman kan betalen"

De winterse transferperiode komt er weer aan en dus nemen de speculaties toe. Feyenoord zou een bod gedaan hebben op Joey Veerman, maar in de SportCast worden vraagtekens gezet bij de financiële slagkracht van de Rotterdammers.
Na de wedstrijd die sc Heerenveen met 3-0 verloor van Feyenoord, kwam naar buiten dat de Rotterdammers een bod hebben gedaan op Joey Veerman. De Volendammer heeft er de laatste maanden geen geheim van gemaakt dat hij een stap naar de top van Nederland wel ziet zitten.
Sportverslaggever Arjen de Boer zou Feyenoord wel een logische club vinden voor Veerman. "Ik denk dat het een goede stap voor hem zou zijn. Maar Heerenveen heeft het volste recht om geld te vragen, want hij heeft nog een contract tot 2024."

'Zes, zeven miljoen euro'

De andere Heerenveenvolger bij Omrop Fryslân, Roelof de Vries, denkt echter niet dat de overstap van de middenvelder naar Rotterdam doorgaat. "Het zal wel een bedrag van zes, zeven miljoen euro gaan met een doorverkooppercentage. Ik denk eerlijk gezegd niet dat Feyenoord dat kan betalen."
De Vries ziet Veerman wel naar het buitenland gaan. "Ik denk aan Club Brugge, zoiets. Dat is een club die het kan betalen en ook wel zo'n speler op het middenveld kan gebruiken."
Joey Veerman in actie tijdens de Friese derby © Orange Pictures
In de laatste Sportcast van 2021 over voetbal wordt er ook teruggekeken op het voetbaljaar van de beide Friese clubs. SC Cambuur sluit dit jaar af als hoogst geklasseerde Friese club in de eredivisie.

'Enorme verrassing'

Volgens De Boer is linkerverdediger Alex Bangura dé speler die het meeste opviel in de eerste seizoenshelft. Sportverslaggever Andor Faber gaat voor Mees Hoedemakers.
Zijn collega Cambuurvolger, Geert van Tuinen, gaat voor de Letse spits Robert Uldrikis. "Het is een enorme verrassing. Hadden we ooit van Udrikis gehoord? Hij doet het fantastisch en hij houdt altijd twee man bezig. Hij heeft een conditie als een paard."
Ze zijn mentaal ijzersterk.
Andor Faber over Cambuur.
Wat Faber bijblijft van de eerste seizoenshelft is de mentale veerkracht die daar in de selectie zat. Er werd met 9-0 verloren van Ajax en de volgende wedstrijd werd gewonnen van Heracles Almelo.
Dat niet alleen. Trainer Henk de Jong valt weg en een paar dagen nadat duidelijk wordt wat er met hem is, wint de ploeg bij Willem II. "Ik vind het zo knap wat de ploeg liet zien na dit soort tegenslagen. Ze zijn mentaal ijzersterk."
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast afwisselend iedere maandag bij over al het voetbalnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. Zo nu en dan behandelen ze ook andere onderwerpen.
De SportCast is ook te beluisteren Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere SportCasts terug te luisteren.