Tuincentrum laat planten in lockdown logeren bij klanten: "Het scheelt hem gas"

Tijdens de lockdown op de kamerplanten van een tuincentrum passen. Dat klinkt wat gek, maar klanten van tuincentrum Gerberosa in Joure doen het.
"Wie helpt Gerberosa door de kou?"
Niet in het tuincentrum zelf, want dat is gesloten vanwege de lockdown, maar gewoon in hun eigen huis. In één dag heeft een derde deel van de planten al een logeerplekje gevonden. De klanten kunnen de planten gratis ophalen.
Eigenaar Gerben Mulder van het tuincentrum kan op deze manier de kachel van de kas uitzetten, om op de stookkosten te besparen. Op koude dagen verbruikt hij zo'n honderd kuub gas per dag en dat is een grote kostenpost, helemaal nu hij niet open mag. Hij vreest dat de lockdown langer gaat duren.
© Omrop Fryslân
Klant Pheline Dubois helpt het tuincentrum en heeft een plant opgehaald bij Mulder. "Het scheelt hem allemaal gas natuurlijk." En wat levert het haar op? "Niks! Gezelligheid in huis, toch?
De planten moeten wel weer terug na de lockdown. "Daar hopen we wel op, dat de planten ook allemaal weer een beetje netjes terugkomen", zegt Mulder. "Maar mensen hebben verder helemaal geen risico. Zo hopen wij de kas leeg te krijgen."