LDODK en trainer Dik per direct uit elkaar: geen vertrouwen in verbetering

Trainer Dico Dik stopt per direct als hoofdtrainer van korfbalclub LDODK. Hij heeft niet genoeg vertrouwen in verbetering van het spel van zijn ploeg, meldt LDODK op de eigen website.
Dico Dik in één van zijn laatste wedstrijden als trainer van LDODK © Orange Pictures
Dik is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Korfbal League-club uit Gorredijk. Halverwege de poulefase staat LDODK tweede, met drie overwinningen en twee nederlagen. Toch is er onvrede. "Het vertoonde spel is niet wat er van de huidige LDODK-selectie verwacht mag worden", schrijft de club.

Niet genoeg progressie

Na het verlies van afgelopen zondag tegen koploper Fortuna uit Delft (20-29) heeft Dik tegen het bestuur gezegd dat hij niet genoeg vertrouwen heeft in verbetering. "Het is mij niet gelukt om op voor de mij belangrijke aspecten van het korfbal voldoende progressie te boeken", zegt hij.
Niet alleen Dik gaat weg. Ook zijn assistent Robert Luttik blijft niet langer bij LDODK. Dik: "Wij zijn desondanks blij met de kansen die we hier gekregen hebben. Jammer dat we de volle tribunes en de sfeer in Kortezwaag niet hebben kunnen meemaken."
Het nieuws verrast korfbalverslaggever Freark Wijma van Omrop Fryslân. "Hij was zondag nog vrij positief na de laatste wedstrijd. LDODK staat tweede en heeft alles nog in eigen hand. Ik heb hem toen ook nog geïnterviewd en het klonk toen helemaal niet alsof hij het niet meer zag zitten. Dit verbaast mij behoorlijk.
Voorzitter Gouke de Vries baalt ervan dat de samenwerking met Dik nu al ophoudt. "Maar als de klik er niet meer is, dan is dit een verstandig besluit."
LDODK gaat nu een nieuwe trainer zoeken voor de rest van het seizoen. Momenteel is het winterpauze in de Korfbal League. Op 8 januari staat de thuiswedstrijd tegen KCC op he programma.