LDODK krijgt koploper Fortuna niet op de knieën in laatste wedstrijd van 2021

De korfballers van LDODK waren een maatje te klein voor koploper Fortuna, in poule A van de Korfbal League. De wedstrijd eindigde in 20-29.
Ran Faber: LDODK nog maatje te klein voor Fortuna
LDODK kwam na 11 seconden op voorsprong, mar zag Fortuna 9 tellen later al gelijk maken. De gasten liepen uit naar 2-7, voordat LDODK weer wat terug kon doen. Even kwam de spanning wat terug toen de Friezen op 7-9 weer aansluiting kregen. Maar in de laatste minuten voor de pauze denderden de Fortunezen door naar 7-15.

Europese kampioenen maken het verschil

Bij Fortuna stonden met Hoek, Preuninger, Snel, Split en Visscher vijf spelers in het veld die eind oktober Europees kampioen werden met TeamNL in Antwerpen. Zij waren halverwege goed voor 14 van de 15 goals.

Betere tweede helft

In de tweede helft kon LDODK beter meekomen. Ze scoorden 13 keer, maar konden niet voorkomen dat Fortuna ook 14 goals maakte. Een terechte overwinning voor de koploper uit Delft, die dit seizoen favoriet is voor de landstitel. Ook nu waren de Europese kampioenen op schot voor Fortuna met 13 doelpunten.
Het was de laatste wedstrijd van 2021. Dat betekent dat LDODK nu, halverwege de poulefase, op de tweede plaats staat. De top-3 gaat door naar de kampioenspoule om de landstitel.

Korte winterstop

Op 8 januari 2022 begint het tweede deel van de zaalcompetitie. In de zesde ronde in de Korfbal League ontvangt LDODK dan de nummer vier: KCC uit Capelle aan den IJssel.

Doelpunten LDODK:

Erwin Zwart 5, Ran Faber 3, Marjolijn Kroon 3, André Zwart 3, Femke Faber 2, Julian Frieswijk 2, Esmee van Veen 1 en Marloes Frieswijk 1.

Doelpunten Fortuna:

De vijf Europese kampioenen bij Fortuna waren goed voor 27 van de 29 goals. Fleur Hoek, Daan Preuninger en Mick Snel maakten elk 7 treffers. Celeste Split en Harjan Visscher waren elk goed voor 3 doelpunten.
© Marco Spelten
Trainer/coach Dico Dik is blij met plek twee in poule A, maar vindt ook dat LDODK nog te wisselvallig presteert. Dat zal na de kerst beter moeten om zeker te zijn van plaatsing voor de kampioenspoule.
LDODK-trainer Dico Dik

Stand in poule A

Team Duels Punten
1. Fortuna 5 10
2. LDODK 5 6
3. Blauw Wit 5 6
4. KCC 5 4
5. KZ 5 4
6. Dalto 5 0
Routinier André Zwart (33) mistte de start van de Korfbal League vanwege een zware enkelblessure. Het herstel ging sneller dan verwacht, en tegen Fortuna mocht Zwart in de laatste wedstrijd van 2021 toch nog zijn basisdebuut maken voor LDODK.
André Zwart verliest van Fortuna bij rentree