LDODK pakt in Amsterdam twee zwaarbevochten punten tegen Blauw Wit

LDODK heeft in de strijd om de bovenste plekken in de Korfbal League goeie zaken gedaan. In Amsterdam werd tegen concurrent Blauw Wit na een slijtageslag een 10-5 achterstand omgezet in een knappe 14-17 overwinning.
© Marco Spelten
LDODK had het zwaar in de eerste helft met het achterverdedigen van de Amsterdammers. Tot 3-3 ging het gelijk op, maar LDODK had geen goed antwoord op het vertragende spel van Blauw Wit. Ze konden vaak schieten, maar waren niet slim en zuiver genoeg, terwijl de Noord-Hollanders maar een paar kansen nodig hadden om uit te lopen naar 10-5.
In de laatste drie minuten voor de rust kwam LDODK door Ran Faber (4 goals) en Femke Faber (3 goals) sterk terug tot 10-10, maar in de laatste secondes kwam Blauw Wit toch weer op voorsprong: 11-10 voor de thuisploeg.

Tactische verandering zorgt voor omkeer

Trainer Dico Dik haalde Julian Frieswijk naar het vak van Ran Faber, en Marvin Piepers kwam bij LDODK in het veld voor Wessel Bergsma in het vak van Erwin Zwart. Dat pakte goed uit. Na de snelle gelijkmaker van Marloes Frieswijk scoorde Piepers twee keer en voor het eerst kwamen de Gorredijksters twee punten los.
Het bleef een erg fysieke wedstrijd en er werd geknokt voor elk duel. Verdedigend waren Marjolijn Kroon en Julian Frieswijk sterk in het ontregelen van de Amsterdamse aanval. International Femke Faber zorgde met een mooie doorloopbal voor 12-15.
In de slotfase kon Blauw Wit niet meer naast LDODK komen, die deze cruciale wedstrijd knap uitspeelde en in de slotfase met de vijfde treffer van Femke Faber een zwaarbevochten 14-17 eindstand op het bord zette.
Zondag 19 december ontvangt LDODK in Gorredijk koploper Fortuna uit Delft, om 16.00 uur.