Max Verstappen twee dagen in Donkerbroek, Red Bull niet blij

48 uur lang was hij in Donkerbroek: een pop van Max Verstappen. De oudejaarsploeg van Donkerbroek had de pop meegenomen van het circuit van Zandvoort, maar daar waren ze bij Red Bull niet zo blij mee.
Het beeld van Max Verstappen © Facebook Nachtdravers Donkerbroek
De pop had een officiële racehelm op en een officieel pak aan en was nodig voor een marketingverhaal van Red Bull Racing, de ploeg van Verstappen. "Red Bull zocht de pop en ze hebben ons al vrij snel gevonden", vertelt Harold Vogelzang van oudejaarsploeg De Nachtdravers. "We hebben hem precies 48 uren gehad. Het is niet lang, maar toch."
Het hele verhaal begon een paar weken geleden. "Toen waren we met de ploeg in Zandvoort en zager we wat er allemaal was. We hebben ook gekeken wat misschien mooi was om mee te nemen. Bij die pop dachten we: als we die mee kunnen krijgen, dan zou dat geweldig zijn."
Heel moeilijk was het niet. "We zagen dat er een deur openstond. Toen we er laten weer kwamen, stond de deur nog steeds open. Zo konden we er makkelijk bij komen."
Ze moeten de humor er ook wat van inzien.
De Nachtdravers van oudejaarsploeg De Nachtdravers
Maar bij Red Bull waren ze er dus minder blij mee. Vogelzang weet nog niet of de stunt gevolgen heeft. "Dan horen we het wel. Maar ze moeten de humor er ook wat van inzien."
Qua timing was het prima, nu de strijd om het wereldkampioenschap in de Formule 1 tot een absolute climax komt. "Zondag hebben we met z'n allen de race gekeken. Dan kijk je toch met een ander gevoel. Het was mooi geweest om 'm aankomend weekend ook nog te hebben."