LDODK pakt eerste thuisoverwinning in korfbalcompetitie

De korfballers van LDODK hebben de competitiewedstrijd tegen Dalto uit Driebergen gewonnen met 26-22. Het is de eerste thuisoverwinning in de Korfbal League voor de ploeg uit Gorredijk.
Ran Faber blij met de eerste thuisoverwinning:
De derde wedstrijd van de competitie was belangrijk voor LDODK. Om na de kansloze nederlaag van vorige week de aansluiting met de top drie te behouden, moest LDODK beslist winnen van Dalto.
In de eerste helft maakten de Friezen het verschil. In de pauze was het 15-11 voor LDODK, al had het eigenlijk 14-12 moeten zijn. Dalto miste een strafworp en de Friezen scoorden een gelukkig doelpunt.
Freark Wijma analyseert de wedstrijd met André Zwart
In de tweede helft scoorden beide ploegen even vaak: het verschil bleef vier. Eindstand 26-22.
Met zeven doelpunten is de jongste speler van LDODK, Ran Faber, de topscoorder van de avond. International Femke Faber scoorde vier keer.