Hengstenkeuring van KFPS voor tweede jaar op rij online

De Hengstenkeuring van het Koninklijk Friesch Paarden Stamboek van 2022 gaat online plaatsvinden. Dat is vrijdag op de ledenvergadering besloten omdat door de aangescherpte coronamaatregelen het maar de vraag is of er publiek bij mag zijn.
Hynstekeuring © Omrop Fryslân, Joris Kalma
In oktober was de organisatie van de Hengstenkeuring nog hoopvol over het doorgaan van het evenement.
De keuring staat gepland op 13, 14 en 15 januari 2022. Mensen die er al kaarten voor hebben gekocht, krijgen bericht. De keuring is in Harich, omdat de WTC-locatie in Leeuwarden wordt gebruikt als vaccinatielocatie.

Tweede keer op rij

Vorig jaar zat er vanwege het coronavirus ook al geen publiek op de tribune. Toen volgden duizenden mensen online alle verrichtingen. Kampioen werd Jurre 495.
Voorzitter Ids Hellinga had vorig jaar maar een grote wens. "Volgend jaar hopen we dat er weer tienduizend mensen op de tribune zitten, want zo moet het zijn." Dat lukt dus niet.
Marijke Akkerman
De Hengstenkeuring op 13 en 14 januari is vanaf 9.30 uur via de online livestreams bij Omrop Fryslân te volgen op omropfryslan.nl. Op 15 januari is de keuring vanaf 9.00 uur op televisie te zien en via de online livestreams op omropfryslan.nl.