Harkemase Boys verliest topper, ONS Sneek hard onderuit

Harkemase Boys heeft de topper in de derde divisie met 2-3 verloren van Sparta Nijkerk. In de hoofdklasse speelde Buitenpost gelijk tegen HZVV. ONS Sneek verloor met grote cijfers van Eemdijk (1-9).
© Orange Pictures
Het duel tussen de nummers drie en vier van de derde divisie was een spannende strijd. Na 22 minuten maakte Sparta Nijkerk het eerste doelpunt. Iloba Achuna speelde de bal te kort terug en Ricardo Fransberg profiteerde: 0-1.

Harkemase Boys toont veerkracht

Na de goal kwamen de Boys beter in de wedstrijd. In de 37ste minuut resulteerde dat in de gelijkmaker. Kian Visser tikte een voorzet van Jhurrey Margaritha in het doel: 1-1.
Kian Visser na afloop van de wedstrijd
Net voor de rust kwam Harkemase Boys op voorsprong. Arnoud Bentum omspeelde een tegenstanden en schoot raak: 2-1.

De Ruiter doet Harkema pijn

Sparta Nijkerk maakte in de tweede helft gelijk: Maurice de Ruiter schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in het doel. Het leek toen naar een gelijkspel af te steven, maar net voor het einde van de wedstrijd pakte de ploeg uit Nijkerk drie punten. Weer was De Ruiter de doelpuntenmaker.
Sparta Nijkerk in extase: 2-3 © Orange Pictures
In de slotfase kreeg Mart Dijkstra ook nog een rode kaart. Door het verlies is Harkemase Boys nu vijfde met 21 punten.
De eerste reactie van Harkemase Boys-trainer Jan Piet Bosma
In de hoofdklasse speelde ONS Sneek thuis tegen Eemdijk. Na 21 minuten kwamen de Snekers op achterstand. Sjohn van Gulik schoot de bal bij de tweede paal in het doel: 0-1.

Pijnlijke middag

Tien minuten later werd het nog erger voor ONS toen Argjend Selimi de bal achter doelman Tristan Boersma schoot: 0-2. Jesper van Dalen maakte daarna 0-3 en net voor de rust maakte Nigel van Zelst ook nog 0-4.
In de tweede helft ging het niet veel beter. Van Zelst en Selimi (beide twee keer) tilden de score naar 0-8. Steyn Potma deed in de 76ste minuut wat terug, maar Jeffrey van den Dikkenerg bracht de marge weer op acht: 1-9. Dat was ook de eindstand. ONS staat nu twaalfde.
ONS-trainer Jan Vlap: "Dit zagen we niet aankomen"
Buitenpost nam het op het eigen sportpark op tegen HZVV uit Hoogeveen. Beide ploegen kregen een paar goede kansen in de eerste helft. Het eerste doelpunt was voor HZVV. Na een scrimmage bij een hoekschop ging de bal in het doel. Net voor de rust maakte Rob Schokker gelijk: 1-1.

Geen spektakel

In de tweede helft was er minder spektakel. Buitenpost en HZVV kregen nog wel wat kansjes, maar doelpunten vielen er niet meer. Door het gelijke spel staat Buitenpost voorlopig vijfde.