Cambuur weet niet precies hoe NEC het gaat doen: "We hebben allerlei plannen klaar"

Cambuurtrainer Henk de Jong weet nog niet precies hoe hij NEC Nijmegen vrijdagavond te lijf zal gaan. De Leeuwarders nemen het in De Goffert dan op tegen de nummer acht van de eredivisie.
© Orange Pictures
Vorig jaar was de wedstrijd een heel vervelende voor Cambuur, omdat de ploeg uit Nijmegen toen eigenlijk alleen maar wilde verdedigen. Hoe ze het nu gaan doen weet De Jong niet precies.
"Ik zie wel. Ik weet niet precies wat zij zullen doen. We hebben beelden gezien en hebben allemaal plannen klaar, maar het is vaak in de wedstrijd dat we moeten beslissen hoe we het moeten doen. Meestal zien we dat wel na één minuut."
Henk de Jong over de wedstrijd tegen NEC:
Bij Cambuur ontbreekt Marco Tol nog door een blessure. Of David Sambissa meedoet is een twijfelgeval. Daar staat tegenover dat Robin Maulun weer terug is. Henk de Jong: "We staan er goed voor, maar het blijft zaak om zo scherp als een mes te blijven. We moeten niet gemakkelijk worden."

Waardering

Cambuur kreeg na de overwinning van afgelopen zondag tegen FC Utrecht veel waardering. Ook van de landelijke media. Cambuur moet er volgens de trainer wel voor waken om niet boven z'n stand te leven.
Henk de Jong: "Ik heb het er met de jongens over gehad. Het moet niet te gemakkelijk worden. Daar moeten we voor waken. Als we ergens te slap worden, dan gaat ons kracht weg. Ik merk het niet, maar ik zeg het wel. Anders kan het zo zijn dat ik later denk: had ik het nu maar gezegd. We mogen niet in de war raken. Als we allemaal, de voetballers en de staf, honderd procent zijn, dan kunnen we een wedstrijd winnen. Anders niet."

Matchwinner

Jamie Jacobs was zondagavond de 'matchwinner' voor Cambuur. Hij scoorde de beslissende goal tegen FC Utrecht. Jacobs heeft de complimenten uit de landelijke media niet zo meegekregen, zo zegt hij. "Ik moet zeggen dat heb ik niet zo gevolgd. We speelden 's avonds laat dus ik heb geen TV meer gekeken. Maar ook dit hoort er bij".
Jamie Jacobs over complimenten, verwachtingen en de play-offs:
Cambuur staat nu zevende en heeft al 21 punten. De vraag is of Jacobs dit had verwacht. "We hadden gehoopt boven in het rechter rijtje mee te draaien en nu staan we , dus dat is wel iets boven verwachting. Maar de wedstrijden die we hebben gewonnen, hebben we terecht gewonnen. Als we goed blijven spelen hoop ik dat we in het linkerrijtje kunnen blijven".
In de Sportcast van Omrop Fryslân zei oud-Cambuurtrainer Gert Kruys dat hij niet uitsluit dat Cambuur zich plaatst voor de play-offs. Wat vindt Jacobs van die uitspraak? "Het gaat nu goed. Laten we die vibe erin houden. Mooi van wedstrijd tot wedstrijd leven en nuchter blijven. We kunnen ook twee wedstrijden achter elkaar verliezen. Dat kan ook gebeuren. Zolang wij doen waar we goed in zijn, dan gaan we absoluut een mooi seizoen beleven".
De eredivisiewedstrijd tussen NEC en SC Cambuur begint vrijdagavond om 20.00 uur. Verslaggever Geert van Tuinen doet op Omrop Fryslân Radio live verslag van de wedstrijd.