Omrop TIP: De Week van FryslânDOK met tien bijzondere documentaires

Van dinsdag 23 tot en met vrijdag 26 november is De Week fan FryslânDOK. Een week waarin Omrop Fryslân tien bijzondere documentaires uit Europa laat zien. Onverwachte verhalen met een andere blik op de wereld. Vier avonden achter elkaar van 21.00 tot 23.00 uur zijn twee of drie films te zien.
© Sébastien Segers
FryslânDOK heeft met PLONS! Film Festival en met Circom, de organisatie van omroepen in Europa, een tiental interessante documentaires geselecteerd.
Op dinsdag zijn dat de Russische film Puberty van Elena Kondrateva en de documentaire Déconnectés van de Belgische journalist Valéry Mahy.
Op woensdag No crying at the dinner table van de Canadees-Vietnameeske Carol Nguyen, Ma rue couche-toi là van Lea Zilber uit Brussel. Verder beelden uit de Waddenfilm Silence of the tides van Pieter-Rim de Kroon, die binnenkort in de bioscoop komt.
Op dondersdag vertonen we Traag naar de Hemel van Marlies Smeenge en de Ierse muziekfilm Farewell to music van regisseur Cathál Ó Cuaig.
En op vrijdag worden drie films uitgezonden: La Mouette van de Vlaamse regisseur Sébastien Segers, Memre Yu van Zaïde Bil uit Groningen en tot slot een korte documentaire uit Stockholm van Johan Palmgren: The traffic separating device.

Praten over films

Presentator Karen Bies praat elke avond met filmmakers en filmkenners over de films.
De Wike fan FryslânDOK: van dinsdag 23 tot en met vrijdag 26 november vanaf 21.00 uur op Omrop Fryslân televisie. Let op: de films zijn alleen te zien op televisie en dus niet online.