Slechte eerste helft wordt LDODK niet fataal: 21-24 winst op KCC

Het nieuwe Korfbal Leagueseizoen is voor LDODK goed begonnen. Het openingsduel tegen KCC in Capelle aan den IJssel werd met 21-24 gewonnen door de Friezen.
© Marco Spelten
Femke Faber ontbrak deze wedstrijd door een polsblessure. Ze werd vervangen door Rixt Bouma. De eerste helft speelde LDODK moeizaam. Een snelle achterstand (3-1) werd nog wel goedgemaakt en omgezet in een voorsprong van drie goals (4-7). Maar op 9-10 was LDODK het helemaal kwijt.
Met name Randy Oosting was een plaag voor de ploeg uit Gorredijk, hij scoorde zes keer in de eerste helft. Met 14-10 zochten de teams de kleedkamer op.
LDODK begon gemotiveerd aan de tweede helft. In de rust werd de tactiek aangepast: Marjolijn Kroon werd in het andere vak gezet op de plek van Rixt Bouma en Esmee van Veen kwam op de plek van Kroon terug.
Dat leverde resultaat op: na een kleine acht minuten was het door goals van Ran Faber en Kroon alweer gelijk: 15-15. Julian Frieswijk zette de Gorredijksters met twee fraaie treffers weer op voorsprong, maar KCC kon weer aanhaken.
Tot 20-20 ging het gelijk op, maar toen sloeg LDODK via Kroon een gaatje (20-23). Dat kwam KCC niet meer te boven en de eindstand was 21-24.

Andere coach

De nieuw hoofdtrainer van LDODK, Dico Dik, ontbrak nog als coach. Hij is aan het herstellen van een oogoperatie en werd vervangen door assistent-trainer Robert Luttik.
Doelpuntenmakers LDODK: Marjolijn Kroon 6, Ran Faber 6, Julian Frieswijk 5, Marlou Kuiper 3, Wessel Bergsma 2 en Erwin Zwart 2.
Bij KCC werd Randy Oosting topscorer met 7 goals. Demi van Oosten maakte 5.