De hulpsinterklazen van Leeuwarden: "Alleen de slaapkamer staat niet vol"

Iris Kramer en Leon Veneman zijn al vier jaar de drijvende krachten achter: 'Feestdagen voor iedereen' in Leeuwarden. Ze maken dit jaar 211 kinderen blij met cadeautjes voor Sinterklaas. Ze bieden die gratis aan, aan huishoudens met een kleine portemonnee.
Leon Veneman en Iris Kramer © LEO Middelsé, Lennard Geerts
"Mijn partner en ik maken ieder jaar kleine kinderen blij met Sinterklaascadeautjes", vertelt Kramer. "Het gaat om kinderen uit gezinnen die het zelf niet kunnen betalen. We halen sponsorgeld op van bedrijven, kennissen en vrienden." Met dat geld betalen ze de grote sinterklaasactie.
Via hun Facebookpagina kunnen mensen kinderen opgeven die voor de cadeautjes in aanmerking komen. Ook gebruiken ze het netwerk dat ze de afgelopen jaren hebben opgebouwd.
Verslaggever Lennard Geerts
Het huis staat intussen bomvol met cadeaus. "Alleen de slaapkamer staat niet vol. Maar voor de rest staan er overal ingepakte tassen, jutezakken en cadeautjes. We doen dit nu vier jaar. Ieder jaar wordt het groter en is de behoefte groter. Men is altijd heel blij. We hebben al wat eerste zakken weggehaald."
Het stel krijgt een hoop positieve reacties: "Ouders zeggen: 'het is zo veel. We zien de foto's terug dat de kinderen er heel blij mee zijn.'"