Internationaal doktersteam onderzoekt leeuwen bij Felida in Nijeberkoop

Hoe is het nu met de Roemeense leeuwen bij dierenopvang Felida in Nijeberkoop? Dat is de vraag waar de opvang de komende dagen een antwoord op hoopt de krijgen. De leeuwinnen worden onderzocht door een internationaal team van dierenartsen.
Een internationaal team van dierenartsen is in Nijeberkoop om de dieren uitgebreid te onderzoeken
Voordat de groep internationale onderzoekers van start kan gaan, moeten de leeuwen één voor één verdoofd worden met een verdovingspijl. Het is zo'n secuur werkje, dat zelfs de hoofdarts daar niet bij aanwezig mag zijn. Even later kan één van de jongere leeuwen op de operatietafel getakeld worden.
De onderzoekers hopen zoveel informatie bij elkaar te krijgen dat de gezondheid van de leeuwen ook de komende jaren in de gaten kan worden gehouden.

Gered uit privé-dierentuin

De dieren kwamen ruim een maand geleden naar Nijeberkoop, nadat ze werden gered uit een privé-dierentuin. Ze waren er zo slecht aan toe dat er een uitgebreid medisch onderzoek nodig was. Daar kan niet zomaar een gewone dierenarts voor worden ingeschakeld.

Naar Zuid-Afrika

Bij een goede uitslag van het gezondheidsonderzoek is het de bedoeling dat de jongere leeuwen volgend jaar naar een reservaat in Zuid-Afrika worden gebracht.
Leeuw Simba in de CT-scan © VIER VOETERS, Jeanine Noordermeer