Harm Jesse Algra bevrijdt jongen met kraan onder auto vandaan

Een 13-jarige jongen is dinsdagochtend op de Paterswoldseweg in Groningen verwond geraakt bij een botsing met een auto. Het slachtoffer belandde onder de auto. De 23-jarige Harm Jesse Algra van het grondverzetbedrijf Algra uit Drachtstercompagnie bedacht zich niet en tilde met zijn kraan de auto op, zodat het slachtoffer bevrijd kon worden.
© Noordernieuws
Vader Klaas Algra is trots op zijn zoon: "De ambulances en het ziekenhuis hebben nog contact met hem opgenomen om te zeggen dat ze erg blij waren met deze actie. Anders krijg je zo'n jongen niet zomaar onder de auto vandaan."
Harm Jesse was aan het werk bij de Combinatie Herepoort in Groningen. Hij reed van de ene plaats naar de andere toen het ongeluk gebeurde. "Harm Jesse bedacht zich niet, hij draait zo zijn palletvorken onder de auto en tilt hem op", zegt vader Klaas.

"Wie heeft er niet gebeld?"

Na de heldenactie wilden allemaal media-instellingen het verhaal van Harm Jesse horen. "Wie heeft er niet gebeld? Ze willen allemaal met Harm Jesse praten." Dat vond Harm Jesse echter niet zo prettig. "Dan komt het allemaal weer naar boven", zegt Klaas.
Het incident levert natuurlijk veel goede reclame voor het bedrijf op, maar: "De reclame is oké, maar de gezondheid van de jongen staat bovenaan", zegt vader.