'Mister Heerenveen' Maarten de Jong: "Ze juichen als eilandjes"

Na drie nederlagen pakte sc Heerenveen één punt tegen promovendus NEC. Maarten de Jong is kritisch op de ploeg en op trainer Johnny Jansen. "Er zit geen teamspirit in. Ze maken de 1-1, maar juichen als eilandjes. Dat is veelzeggend", zo zegt 'Mister Heerenveen'.
Maarten de Jong: "Ik mis voetbalgogme bij Heerenveen. Dan zit ik ernaar te kijken en dan geeft Henk Veerman druk, maar de rest staat op de middenlijn. Dat klopt dus niet! Je maakt afspraken, als je dat niet kunt opbrengen, dan moet je met elkaar gaan zitten en zeggen: hoe gaan we het anders doen?"
Als je voor de winterstop nog drie keer wint, dan kun je 'free-wheelend' de tweede competitiehelft door
Geert van Tuinen over de prestaties van Cambuur
Cambuur staat na 12 wedstrijden op de achtste plaats. De Leeuwarders hebben al 18 punten. Nog nooit eerder had Cambuur zo'n goede start van de competitie in de eredivisie. Toch zegt Henk de Jong dat hij voor de winterstop nog drie wedstrijden wil winnen.

"34 punten voldoende"

Geert van Tuinen: "Henk de Jong denkt dat 34 punten voldoende is om erin te blijven. Als dat lukt, dan kun je lekker 'free-wheelend' de tweede competitiehelft door."
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast afwisselend iedere maandag bij over al het sportnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. Zo nu en dan behandelen zij ook andere onderwerpen.
De SportCast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere SportCasts terug te luisteren.