Doelpuntenmaker Sambissa wil positief gevoel koesteren na verlies

Wedstrijden tegen ploegen als Feyenoord worden beslecht op de details, concludeert David Sambissa na het verlies tegen de Feyenoorders. "Maar je ziet wel dat we potentie hebben", zegt de doelpuntenmaker.
David Sambissa ging na zijn goal naar zijn ploeggenoten op de bank:
De Fransman, die als rechtsbuiten begon aan de wedstrijd, wil het positieve gevoel vasthouden na de wedstrijd. Hij opende de score en zorgde vroeg in de tweede helft ook voor de 2-2. "Jammer genoeg hebben we geen goed resultaat geboekt, maar we hebben niet opgegeven. Dat moeten we koesteren."

Geen sprint

Na tien wedstrijden heeft Cambuur twaalf punten. Tegen topploegen Ajax en PSV waren de Leeuwarders kansloos, maar in alle andere wedstrijden viel er iets te halen. Ook tegen Feyenoord: "Het is geen sprint", zei Sambissa. "Het is een marathon."
In zijn eerste jaren bij Cambuur, en ook bij zijn vorige club Twente, stond Sambissa meestal linksback. Maar dat hij nu als rechtsbuiten speelde, voelde niet vreemd. "Ik speelde eerder ook altijd op deze plek. Ik kan op verschillende posities goed uit de voeten komen. Als rechtsbuiten voel ik me zelfs nog iets comfortabeler."
Ik sta hier met een rotgevoel.
Tom Boere had de 3-2 op zijn schoen
Sambissa scoorde dus twee keer. Vlak na zijn 2-2 had Tom Boere de Leeuwarders zelfs op voorsprong kunnen zetten. "Ik sta hier met een rotgevoel", zegt hij voor de microfoon van Omrop Fryslân.
Helemaal tegen Feyenoord kun je zulke kansen niet laten liggen, zegt Boere:
"Die bal moest er gewoon in. Ik stond aardig vrij toen ik de bal van Jamie (Jacobs, red.) kreeg. Ik besloot om 'm in een keer te nemen. De bal moet gewoon tussen de palen. Ik baal ervan."
"Het was denk ik een beslissend moment, achteraf", zegt Boere. "Het was de 3-2 geweest en dan weet je niet wat er gaat gebeuren. Dan moet Feyenoord en zouden wij ruimtes krijgen. Het is klote. Vrij snel daarna wordt het 2-3, dan is het helemaal zuur. Wij konden het niet meer omdraaien."

Goals te eenvoudig weggegeven

"Ik vind dat we hadden moeten winnen, dat we de goals te eenvoudig weggeven", zegt trainer Henk de Jong na de wedstrijd. "Dat is jammer, deze moet je gewoon pakken."
Geen frustraties bij Henk de Jong:
"De kans op 3-2 was een geweldige kans, die moest binnen. Het was ook een prachtige aanval. Je weet tegen Feyenoord: je wordt achteruit gedrukt. Je kunt niet vol druk zetten, dan word je van het kastje naar de muur getikt."
Wat het aantal kansen betreft en ook qua balbezit heeft Feyenoord terecht gewonnen, zegt De Jong. "Dat komt door hun systeem. Maar we hadden minstens een punt moeten pakken."

Te bescheiden

"Ik heb tegen de jongens gezegd in de rust: het gaat ook om de duels. Daar moeten we harder in worden." Daar is Cambuur ook al mee bezig, zegt De Jong. "Ik ben er zelf ook heel direct in, maar het zijn net de kleine stapjes."
"Ik heb geen frustraties. De jongens doen er alles aan. Ik vind dat we er nog steeds te bescheiden in zijn om zulke wedstrijden te pakken. Want het zit wel in ons, we kunnen deze wedstrijd gewoon winnen", zegt De Jong. "We hebben nu 12 punten, afgelopen week hebben we een punt laten liggen, maar vandaag ook zeker. Het hadden er 14 moeten zijn."