VC Sneek hard onderuit tegen promovendus

De volleybalsters van VC Sneek zijn zondag in eigen huis tegen een harde nederlaag aangelopen. In de eigen sporthal werd het 0-3 (18-25, 21-25, 13-25) tegen VV Utrecht.
Roos van Wijnen © Dijks Fotografie
Promovendus Utrecht had de eerste drie wedstrijden van het seizoen verloren, maar pakte donderdag de eerste punten. Toen werd het 3-1 tegen FAST. In de Sneeker sporthal zette Utrecht die goede vorm door: in minder dan een oogwenk stond Sneek thuis al met 0-2 achter in sets.
En toen de ploeg van Jeffrey Scharbaai wist dat het de komende drie sets moest winnen om nog twee punten aan het duel over te houden, ging het bij de start van deze derde set helemaal mis. Ana Rekar sloeg acht punten op rij binnen met haar opslag: 0-8. Dichterbij kwam Sneek niet meer: het verschil in de set werd alsmaar groter.
"Dit dreunt nog wel even na", zegt verslaggever Hijlko Broersma. "Dit was niet verwacht. Sneek verliest kansloos van een debutant."

Aansluiting kwijt

Door het verlies raakt Sneek de aansluiting met de topploegen kwijt. Sneek blijft staan op drie overwinningen in vijf wedstrijden. Na achttien wedstrijden plaatst de top-vier zich voor de kampioenspoule.