Complimenten, maar geen punten voor Cambuur tegen Feyenoord

SC Cambuur heeft aan een aantrekkelijke wedstrijd tegen Feyenoord geen punten overgehouden. In Leeuwarden werd het 2-3 voor de Rotterdammers.
Issa Kallon baalt na een goal van Feyenoord © Orange Pictures
Bij Cambuur was een basisplek weggelegd voor David Sambissa. De Fransman, die afgelopen seizoen vooral zijn minuten maakte als linksback, stond nu als rechtsbuiten aan de aftrap. Verder was ook Alex Bangura terug. Hij ontbrak afgelopen week door een schorsing.
Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Bangura; Jacobs, Hoedemakers, Maulun; Sambissa, Boere, Kallon
Het was een klein wonder dat Cambuur niet al in de eerste minuten van de wedstrijd op voorsprong kwam. Vanuit een corner was vooral verdediger Erik Schouten een paar keer dicht bij de openingstreffer, maar Bijlow hield zijn goal schoon.
Daarna had de ploeg van Arne Slot, oud-assistent-trainer bij Cambuur, wel meer de bal, maar gevaarlijk werd Feyenoord niet. Cambuur kwam halverwege de eerste helft wel op voorsprong.

Counteren met Kallon en Sambissa

Issa Kallon stond aan de basis van een snelle counter, stak de bal een paar tientallen meters over en vond uiteindelijke de andere vleugelspeler: David Sambissa. Die legde de bal in de verre hoek en verzilverde op die manier zijn basisplek met zijn eerste eredivisiegoal.
Lang konden de Leeuwarders niet van deze voorsprong genieten. Bryan Linssen liet ondanks zijn lengte van 1,70 meter weer eens zien één van de beste koppers van de eredivisie te zijn. Vanuit een voorzet van Marcus Holmgren Pedersen kopte Linssen knap de 1-1 binnen.
Die gelijkmaker leek Feyenoord wat energie te geven. De Rotterdammers namen steeds meer initiatief en wilden voor de pauze nog de voorsprong pakken. Cambuur leek goed stand te houden, tot de laatste minuut van de eerste helft. Na goed werk van Guus Til kon Fredrik Aursnes de bal in de verre hoek achter Sonny Stevens werken: 1-2.

Opnieuw Sambissa

Feyenoord vergrootte aan het begin van de tweede helft bijna de voorsprong, maar het schot van Luis Sinisterre belandde net naast de paal.
Cambhur leefde nog en dat was al helemaal het geval toen Sambissa zijn tweede goal van de middag maakte. Jamie Jacobs kreeg de bal met geluk voor de voeten, maar liet zijn klasse zien met een knappe pass op Sambissa. Die maakte er 2-2 van.
David Sambissa viert zijn tweede goal van de wedstrijd © Orange Pictures
Spits Tom Boere kreeg een paar minuten later de kans om Cambuur op voorsprong te zetten. Hij kwam in het strafschopgebied in balbezit en haalde één keer uit. In kansrijke positie schoot hij de bal naast de goal van Bijlow.
Twee minuten later was het aan de andere kant raak. Tyrell Malacia, die had gezien dat zijn directe tegenstander David Sambissa twee keer scoorde, vond nu zelf het net. Hij kreeg veel ruimte, kon doorlopen tot de rand van het strafschopgebied en knalde de bal in de kruising.

Geen kansen meer

Dat was achteraf gezien de beslissing. Cambuur toonde nu veel energie en Henk de Jong probeerde met vijf wissels nog iets te forceren, maar serieuze kansen kregen de Leeuwarders niet meer. Feyenoord nog wel. Kökçü schoot in de handen van Stevens, Sinisterra kwam niet verder dan het zijnet en Linssen profiteerde niet van een leeg doel, nadat Sevens was meegegaan naar voren toe.
Zo bleef het tot de laatste minuut spannend, maar Cambuur verloor wel voor de zesde keer in tien wedstrijden.