Flyers verliezen van Geleen in dramatische vijf minuten

De UNIS Flyers hebben zaterdag met 2-3 verloren van de Snackpoint Eaters Limburg uit Geleen. Vrijdag hadden de Flyers ook al verloren van Hijs Hokij (3-1). De Flyers eindigen naar alle waarschijnlijkheid op de derde plaats in de bekerpoule en hebben daarmee een slechte uitgangspositie voor de halve finales.
Flyers verliezen van Geleen:
De wedstrijd begon goed voor de Flyers. Wessel Copier zette de 1-0 op het scorebord voor de Friezen. Dat gebeurde in de eerste man-meersituatie, de powerplay.

Dramatische vijf minuten

In de tweede periode liep het helemaal anders. In een tijdsbestek van 5 minuten draaiden de Geleen Eaters het duel volledig om. Eerst maakte Tom Marx de gelijkmaker en diezelfde Marx scoorde ook de 1-2. Toen Joey Geurts er even later ook nog 1-3 van maakte, werd het een lastig verhaal voor de Flyers.
In de derde periode maakte Wessel Copier nog wel de aansluitingstreffer, maar verder kwamen de Flyers niet.
Wessel Copier na afloop van de wedstrijd:
Bij de UNIS Flyers ontbraken Marc en Kevin Nijland vanwege ziekte, en Jasper Nordemann kon vanwege een hamstringblessure ook niet in actie komen. Zij hopen volgend weekend weer beschikbaar te zijn.

Slechte uitgangspositie

Ondanks het verlies spelen de Flyers wel in de halve finale van de bekercompetitie. De Flyers worden naar alle waarschijnlijkheid derde in hun poule en moeten daarom in de halve finale tegen de nummer twee spelen. Het is de verwachting dat dat ook Geleen gaat worden.
Dit is echter afhankelijk van de uitslag van Geleen tegen Zoetermeer van zondag en de uitspraak in het hoger beroep over de uitsluiting van Flyers-speler Riku Pitkänen. Daarover komt donderdag meer nieuws.
Maandag wordt het schema voor de halve finales bekendgemaakt. De winnaars van de best of 3-serie spelen de bekerfinale op 9 januari 2022.
© Master Muller Media