Oude school in Sneek gaat opnieuw open voor vluchtelingenkinderen

Voor de veertig vluchtelingenkinderen die momenteel worden opgevangen in Heeg wordt de Master Sperkhemschool in Sneek speciaal heropend.
De Master Sperkhemschool in Sneek © Google Street View
De veertig kinderen gaan na de herfstvakantie naar de Sneker school. De school was tot vorig jaar open, maar omdat er steeds minder leerlingen waren is de school opgeheven.
Wethouder Mirjam Bakker van Súdwest-Fryslân
"Het zijn best veel kinderen en het gaat ook om kinderen die een speciaal soort onderwijs nodig hebben. Zodoende zijn we bij deze school uitgekomen", legt wethouder Mirjam Bakker van Súdwest-Fryslân uit. "De mensen daar hebben hier heel veel ervaring mee. De school wilde het graag doen, maar vroeg wel om een plek voor deze extra kinderen. Toen zijn we bij dit schoolgebouw uitgekomen."

Ombouwen

Het gebouw is van een kinderdagverblijf, maar kan al snel weer worden gebruikt. Op maandag 25 oktober zijn de eerste lessen. Na 1 mei wordt het gebouw weer gebruikt als kinderdagverblijf.
De veertig vluchtelingenkinderen zitten in een herberg in Heeg, met nog 110 andere vluchtelingen. De gemeente Súdwest-Fryslân is verwantoordelijk voor het onderwijs voor de vluchtelingen.

Verdeling

Er zijn ook kinderen van het azc in Sneek die les krijgen. Dat gebeurt op de Master Amiko-school. De gemeente kijkt met die school naar een verdeling van de kinderen uit Heeg en Sneek over beide gebouwen.