Doelpunt in blessuretijd afgekeurd: Cambuur verliest in Limburg

SC Cambuur heeft zaterdag verloren van Fortuna Sittard. Mitchel Paulissen leek in de blessuretijd nog een punt te redden voor de Leeuwarders, maar scheidsrechter Higler keurde de goal af. Zo eindigde het duel in 1-0 voor Fortuna.
© Orange Pictures
Cambuur kreeg na een kleine tien minuten de eerste kans van de wedstrijd. Michael Breij schoot de bal over de goal van Fortuna-keeper Yanick van Osch. Het was een zeldzaam moment in de eerste helft. De wedstrijd speelde zich met name af op het middenveld en er waren bijna geen mogelijkheden.
Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa; Jacobs, Hoedemakers, Maulun; Breij, Boere en Kallon.
Direct na de rust hadden we al meer dreiging gezien dan in de eerste helft: Erik Schouten kopte op de lat na een vrije trap van Mees Hoedemakers. Even later maakte Cambuur zelfs een doelpunt via Tom Boere, maar eerder in de aanval was het al buitenspel. Daarom bleef het 0-0.
Jamie Jacobs werd er machteloos van © Orange Pictures
In de slotfase kwam er toch nog spektakel. In de 86ste minuut kwam Fortuna op voorsprong. George Cox kopte een voorzet vanaf de rechterkant knap binnen: 1-0.

Cambuur van vreugde naar verdriet

In blessuretijd maakte Cambuur toch nog gelijk. Mitchel Paulissen scoorde nadat Roberts Uldrikis de bal goed had doorgekopt. Toch kwam er een einde aan de Leeuwarder blijdschap: Uldrikis stond volgens de VAR buitenspel. Het doelpunt werd daarom afgekeurd.
Cambuur houdt daardoor geen punten over aan de wedstrijd tegen Fortuna.