Alex Bangura: "Ik droom ervan om ooit bij Chelsea te spelen"

Alex Bangura is tot nu toe de revelatie bij SC Cambuur. De linkerverdediger droomt in de SportCast hardop over zijn toekomst. "Ik droom ervan om bij Chelsea te voetballen. Vroeger was ik een enorme fan van Didier Drogba. Ik vond hem echt geweldig. Zo is de liefde voor Chelsea ontstaan."

Van linksbuiten naar linksback

Bangura speelde in zijn jeugd bij Feyenoord als linksbuiten. Hij koos er uiteindelijk zelf voor om voor de positie van linkerverdediger te gaan.
"Ik was in de jeugd geen speler die een individuele actie in huis had. Ik heb geen "schaartje", maar moest het vooral hebben van mijn snelheid. Op een gegeven moment speelde ik niet meer en moest ik Feyenoord verlaten. Dat was echt een shock. Ik voel me een echte Rotterdammer. Ik woon op vijf minuten van de Kuip.
Ik dacht van Friesland, daar zijn alleen maar boerderijen en weilanden
Alex Bangura
Andor Faber: "Vorig jaar was hij nog tweede linksback achter David Sambissa, maar hij heeft zich echt als een komeet ontwikkeld. Sambissa is zich uit pure wanhoop gaan richten op de linksbuiten positie. Ik vind het knap dat hij zich in de eredivisie staande weet te houden. "
Sporverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast om beurten elke maandag bij over al het sportnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. Zo nu en dan behandelen ze ook andere onderwerpen.
De SportCast is ook te beluisteren op Spotify, by Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn alle eerdere SportCasts ook te beluisteren.

De overstap naar Cambuur

Toen er bij Feyenoord voor hem geen toekomst meer was en Cambuur op de stoep stond, moest Bangura daar wel even over nadenken.
"Ik dacht van Friesland, daar zijn alleen maar boerderijen en weilanden. En dan moet ik straks Fries praten. Dat is echt niks voor mij." Tegen Fortuna Sittard is Bangura geschorst na twee gele kaarten tegen AZ, maar de week daarna tegen Feyenoord is hij er weer bij.