Flyers komen na anderhalf jaar weer in actie in Thialf

De UNIS Flyers spelen zaterdag op Thialf voor het eerst sinds maart 2020 weer een officiële ijshockeywedstrijd. HIJS Hokij Den Haag is de tegenstander in de eerste ronde van het bekertoernooi.
Flyers komen na anderhalf jaar weer in actie op Thialf
Er doen dit seizoen vier Nederlandse teams mee op het hoogste niveau. Naast de UNIS Flyers en Den Haag zijn dat Geleen en Zoetermeer.
In 2020 waren de Flyers onderweg na de triple: ze wonnen al de beker en de nationale titel en stonden in de halve finale van de BeNe League eindstrijd. Maar begin maart werd de stekker uit de competitie getrokken vanwege corona. Het jaar daarna werd helemaal niet gespeeld. Na dik anderhalf jaar staat de selectie van trainer/coach Mike Nason dan ook te springen om weer in actie te komen.
Goalie Martijn Oosterwijk heeft het spelen erg gemist
In maart 2020 werd de 10e Nederlandse titel binnen gesleept door een zwaarbevochten overwinning op Den Haag met 4-2. Voor het eerst in vijftien jaar was Thialf weer helemaal uitverkocht. Voorzitter Henk Hoekstra hoopt dat het publiek nu bij de nieuwe competitiestart het pad na de ijshockeyhal ook weer weten te vinden.
De voortekenen lijken goed, want er zijn nu al meer seizoenkaarten verkocht dan in het laatste jaar voor corona.
Voorzitter Henk Hoekstra kijkt uit naar de start van het ijshockeyseizoen
De bekercompetitie wordt gespeeld van 9 oktober tot en met 24 oktober. In het weekend van 29, 30 en 31 oktober zijn de halve finales (beste-van-3). De winnaars spelen de bekerfinale op 9 januari 2022.
Na het afgelopen bekertoernooi gaat de competitie verder in de BeNe League. Dan komen er vier Belgische teams bij en strijden acht teams om de BeNe League-titel.

BeNe League

In november gaat de BeNe League van start, met vier Nederlandse teams (Flyers, Den Haag, Geleen en Zoetermeer) en vier Belgische teams (Mechelen, Luik, Leuven en Herentals) Na 28 wedstrijden strijden de sterkste teams op één februari via plays-offs om de BeNe League titel.