Winst voor zaalvoetbalvrouwen Drachtster Boys, Libertas thuis onderuit

In de eredivisie hebben de zaalvoetbalvrouwen van Drachtster Boys vrijdagavond met 1-4 gewonnen in Den Helder van Zeemacht. In Damwâld ging Libertas met 0-4 onderuit tegen FC Marlène.
De sealfuotbalfroulju fan Libertas yn sporthal De Boppeslach yn Damwâld © Omrop Fryslân, Freark Wijma
De Drachtster vrouwen kwamen in de eerste helft op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Mariël Miedema. Dat zorgde niet voor rust bij Drachtster Boys, want binnen een minuut stond het ook alweer 1-1 door Melissa Zijlstra. Ondanks die tegenslag zorgde Sieta de Vries met een knappe goal voor 1-2.
Na rust zorgde Esther van Toledo voor de 1-3. Daarmee besliste ze de wedstrijd. Acht minuten voor tijd werd het ook nog 1-4 door Jessie Prijs.

FC Marlène te sterk voor Libertas

Libertas speelde thuis goed mee tegen FC Marlène, maar toch stond het bij rust 0-1 in het voordeel van de bezoekers. In de tweede helft kreeg de thuisploeg wel kansen, maar liepen de bezoekers uit naar 0-4.
Na twee wedstrijden staan de vrouwen van Drachtster Boys op twee overwinningen, terwijl de vrouwen van Libertas op één punt staan.