Clayton maakt einde aan finaledroom Noppert op Grand Prix

Danny Noppert is er vrijdagavond niet in geslaagd de finale van de World Grand Prix in Leicester te bereiken. De sterke reeks op het televisietoernooi van Noppert werd met 4-1 in sets gestopt door Jonny Clayton uit Wales.
© Orange Pictures
De eerste leg van de wedstrijd ging meteen naar de de Jouster. Clayton hield daarna zijn eigen leg en brak Noppert met een finish van 72. Met weer een knappe finish pakte de man uit Wales daarna ook de eerste set.
Daar waar Noppert in de eerste set matig begon, pakte hij daarna zijn niveau van de vorige wedstrijden weer op. Hij brak Clayton met een finish van 72 en hield ook zijn eigen leg via dubbel acht. De man uit Wales deed nog wel wat terug in zijn derde leg maar kon niet voorkomen dat Noppert er 1-1 in sets van maakte.

Gemiste kansen

In de derde set maakt de Fries een fout. Hij liet meerdere dubbels liggen, waardoor Clayton een break kon plaatsen. Clayton hield ook zijn eigen leg, maar zag Noppert daarna 107 uitgooien. De Fries miste daarna twee pijlen voor de gelijkmaker en daardoor kon zijn tegenstander de derde set binnen halen.
Noppert kwam goed terug in de vierde set. Hij pakte de eerste twee legs, maar Clayton gaf niet zomaar op. Het werd 2-2, toen de man uit Wales met een knappe leg op 3-1 in sets kwam.
Het werd wel heel moeilijk voor de Fries toen hij aan het begin van de vijfde set drie darts achter elkaar miste op een dubbel. Clayton profiteerde met een finish van 112 op de dubbel zestien. Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld. Via dubbel zes maakte Clayton het uiteindelijk af.
De World Grand Prix is het enige toernooi in het jaar waar de darters met een dubbel moeten beginnen en eindigen. Dat format levert over het algemeen spannende wedstrijden op. Het toernooi wordt dit jaar in het Engelse Leicester gehouden.