Súdwest-Fryslân over besluit SneekermeerRun: "Vervelend, maar slotconclusie"

De organisatie van de SneekermeerRun heeft de stekker uit het evenement getrokken en verklaart dat de gemeente hen tegen zou werken. Onzin, zegt de gemeente in een weerwoord. "Wij stellen de voorwaarden in het kader van openbare orde en veiligheid. In dit geval voldeed men daar niet aan", zegt wethouder Gea Wielinga.
© Shutterstock.com (lzf)
"Wij stellen dezelfde eisen als die we aan iedereen stellen die wat organiseert", verklaart de wethouder. "Ieder evenement is bij ons meer dan welkom. Alleen, wij zijn als gemeente wel verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid."

Uitvoerbaarheid

Zoiets is niet subjectief, zegt ze. "Als het niet lukt, dan is dat heel vervelend, maar wel de slotconclusie. Wij hebben hun draaiboek op de uitvoerbaarheid getoetst, met de politie en andere partners. Maar het is onvoldoende."
De gemeente zegt verder dat de bal nu bij de organisatie ligt. "Deze heer van Valk Event Producties, dus formeel niet Sportvereniging Friesland, moet aan dezelfde eisen voldoen als andere evenementen. Wij wachten af wat er zal gebeuren."
Wethouder Gea Wielinga van Súdwest-Fryslân