Danny Noppert stunt op World Grand Prix met winst tegen Van Gerwen

Danny Noppert heeft maandagavond voor een grote verrassing gezorgd op de World Grand Prix in Leicester. De 30-jarige Jouster won op het televisietoernooi met 2-0 in sets van Michael van Gerwen. Het is voor het eerst dat Noppert op zo'n groot toernooi van zijn landgenoot wint.
© Orange Pictures
De eerste leg van de wedstrijd ging naar Van Gerwen, de nummer drie van de wereld. Noppert hield daarna zijn eigen leg via dubbel twee. De derde en vierde leg gingen met de darts mee, maar in de beslissende vijfde leg sloeg Noppert toe. Met twee keer 140 en een finish van 56 pakte hij de voorsprong van 1-0 in sets.

Bijna een 9-darter

Tegenstander Van Gerwen ging als een raket van start in set twee. Na een score van 160 en 171 miste de Brabander de bullseye voor een 9-darter. Hij pakte wel de leg en snoepte daarna ook de tweede van de Jouster af.
Noppert kwam echter met twee knappe legs terug, en gooide een finish van 103 om er 2-2. Met een finish van 90 op dubbel dertien maakte hij het af en pakte hij zijn eerste overwinning ooit op televisie tegen Van Gerwen.

Vincent van der Voort

Komende woensdagavond speelt Noppert in de tweede ronde in Leicester. Dan treft hij weer een Nederlander, Vincent van der Voort.
De World Grand Prix is het enige toernooi in het jaar waar de darters met een dubbel moeten beginnen en eindigen. Dat format levert over het algemeen spannende wedstrijden op. Het toernooi wordt dit jaar in het Engelse Leicester gehouden.