Minister Visser op bezoek in Broek-Zuid: burgemeester geeft boodschap mee

Demissionair minister Barbara Visser is maandag op bezoek geweest in Broek-Zuid bij Joure. Aanleiding was een regeling van het ministerie, waar de nieuwe rotonde bij Broek mee aangelegd is. Visser kreeg een bijzonder cadeau van de burgemeester.
Minister Visser en burgemeester Veenstra © Gemeente De Fryske Marren
Gemeente De Fryske Marren had geld aangevraagd via de verkeersveiligheidsregeling voor het aanleggen van de rotonde. De Fryske Marren heeft in totaal 1,2 miljoen uit de regeling gekregen, heel Fryslân zo'n 10 miljoen.

Rotonderondje

Burgemeester Fred Veenstra heeft met de minister van Infrastructuur en Waterstaat een rondje over de rotonde gefietst, die de verbinding tussen de A7 en Joure is via afslag Joure-West.
De bewoners van het nieuwbouwplan 'Broek-Zuid' moeten straks ook weer over de rotonde kunnen, net als fietsers die van Joure naar Sneek moeten.

Gemeente wil aquaduct

By de besite hat demisjonêr minister Visser in taart fan boargemaster Veenstra kado krigen. Op de taart wie in ôfbylding ôfdrukt fan in akwadukt ûnder de Skarster Rien. De gemeente is al lang oan it oantrunen om in akwadukt yn de A6 te setten, om de hjoeddeiske Scharsterrijnbrug te ferfangen.
Bij het bezoek heeft demissionair minister Visser een taart van burgemeester Veenstra cadeau gekregen. Op de taart stond een afbeelding afgedrukt van een aquaduct onder de Skarster Rein. De gemeente is al langer aan het aansporen om een aquaduct in de A6 te zetten, om de huidige Scharsterrijnbrug te vervangen.