Oud-speler Piet Keur: "Heerenveen heeft een sloom elftal"

Door een eigen doelpunt won sc Heerenveen met 0-1 van PEC Zwolle. In de ranglijst heeft Heerenveen het goed voor elkaar. Maar in de SportCast is voormalig publiekslieveling Piet Keur hard: "Heerenveen heeft een sloom elftal, er zit totaal geen passie in. Als die slomigheid eruit gaat, wordt het misschien nog wat".
In 1993 haalde Heerenveen Piet Keur op als vervanger van Rodion Camataru. De pinchitter uit Zandvoort was zeer populair bij het publiek. Zo scoorde hij onder meer tweemaal in de Friese derby tegen Cambuur (1-2).
Keur: "Dat kan ik me nog goed herinneren, dat was natuurlijk ook één van de mooiste wedstrijden die ik daar gespeeld heb. Ik scoorde als invaller met al die Heerenveen supporters achter de goal."
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast afwisselend elke maandag bij over al het sportnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. Zo nu en dan behandelen ze ook andere onderwerpen.
De SportCast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere SportCasts terug te luisteren.
Piet Keur speelde in totaal voor zes diverse clubs, met name aan zijn periode bij Heerenveen heeft hij goede herinneringen. Zo vindt hij Foppe de Haan een van zijn beste trainers die hij heeft gehad.

Foppe's passie

"Foppe was gewoon een goede trainer, heel realistisch. Hij zei: We spelen voor het publiek, we klappen erop en dan zien we wel. Hij zat ook vol passie. Je kon echt niet stilstaan, dan was je de lul."
Ik denk dat ze AZ wat onderschat hebben en zichzelf wat overschat
Piet Keur over Cambuur
Keur: "Ik heb Cambuur zien spelen tegen Sparta, toen speelden ze goed op de counter. Die Kallon gaat als een tierelier, maar kan ook nog goed voetballen. Maar ik denk dat ze AZ wat onderschat hebben en zichzelf wat overschat. Want als AZ alle kansen had benut, dan was het na een half uur al klaar geweest. Maar in Friesland zijn ze wel nuchter, deze bladzijde snel omslaan en weer verder."