Aris verliest van Heroes, maar laat grote veerkracht zien tegen titelkandidaat

De basketballers van de ploeg Aris uit Leeuwarden hebben met 83-90 nipt verloren van Heroes Den Bosch. Voor de Leeuwarders geen schande, want Heroes geldt als titelkandidaat en Aris wist zich in verschillende wedstrijdfasen goed terug te vechten.
© Henk Jan Dijks
Het was een thuiswedstrijd op het Kalverdijkje voor Aris, met de derde wedstrijd van de nieuwe BNXT League. Dat is de basketbalcompetitie van België en Nederland.
Aris had het erg moeilijk tegen Heroes Den Bosch, de ploeg die beschouwd wordt als titelkandidaat. Heroes is momenteel de beste Nederlandse ploeg in de stand. In de eerste paar minuten bood Aris behoorlijke tegenstand, tot 10-10. Toen ging het mis en sloeg Heroes een flink gat.
Bij Aris moest Shaq Doorson al na zes minuten naar de bank, omdat hij zijn tweede persoonlijke fout maakte. Hij had toen al drie blocks op zijn naam en een harde dunk. Het verlies van de center was merkbaar bij Aris: na het eerste kwart was de stand 12-29 voor Den Bosch.

Met 32-50 de rust in

In het tweede kwart kwam Aris even dichterbij, tot een verschil van 11 punten. De ruststand was 32-50.
De Leeuwarders kwamen met een prima derde kwart terug tot 56-68. Bij de eerste wedstrijd, afgelopen vrijdag tegen Donar, kwam Aris in het vierde kwart terug van dertien punten achterstand. Zondag tegen Feyenoord lukte dat net niet.

Comeback

Tegen Den Bosch kwam Aris ook heel ver, al liep Den Bosch halverwege het laatste kwart nog uit naar een voorsprong van 20 punten. Met een comeback op veerkracht, waarbij de scores goed werden verdeeld tussen Doorson, Brock, Davis en Logan, bracht Aris het verschil terug tot vijf punten.
Spannender liet Den Bosch het niet worden. Na balverlies van Maconda moest Aris het foutenspel spelen om de klok te stoppen. De bezoekers misten hun vrije worpen niet en wonnen met 90-83.
Vrijdag 8 oktober komt Aris weer in actie: dan komt Basketbal Academie Limburg op bezoek.