Foppe en Riemer hebben eigen tribune in Abe Lenstrastadion: "Een hele eer voor ons"

"Ik vind het wel een mooie tribune. Je hebt vanuit hier een mooi overzicht over de Foppe de Haan-tribune. Dat doet me goed." Het mag duidelijk zijn, erevoorzitter Riemer van der Velde van sportclub Heerenveen is trots op zijn eigen Riemer van der Velde-tribune in het Abe Lenstrastadion.
In part fan de Riemer Tribune © Omrop Fryslân, Willem Vermeltfoort
De Foppe- en Riemer-tribune, de oude West- en Oosttribune, zijn zondagmiddag een half uurtje voor het duel tegen FC Twente officieel ontbloot. Van der Velde was er zelf bij: "Ik heb er met volle teugen van genoten vandaag."
Ook Foppe de Haan was aanwezig in het stadion. Hij wilde vooral de mannen van de podcast Radio Camataru, de initiatiefnemers van het plan, bedanken. "De heren hebben dit prima geregeld. Ik ben er ook wel trots op, zo'n eigen tribune. Een hele eer, niet alleen voor ons maar voor alle mensen die in het verleden deze club groot gemaakt hebben in samenwerking met ons."
Toch waren beide mannen, zoals ze bekend staan, ook kritisch, met name op de huidige situatie van Heerenveen. "Je wil altijd graag dat het goed gaat met de club", zegt Foppe de Haan. "Daar ben je supporter voor. Dus dan heb je zo nu en dan commentaar, dat is zo. Maar dat hoort erbij."
"Ik ben wel trots op mijn eigen tribune"