Johnny Jansen baalt van verlies tegen Twente: "We hebben collectief gefaald"

Door veel persoonlijke fouten ging Sportclub Heerenveen zondagmiddag in eigen huis met 2-3 onderuit tegen FC Twente. Het moest eerst 0-3 worden, voor de thuisploeg een beetje in de wedstrijd kwam. Trainer Johnny Jansen was na afloop hard voor zijn ploeg: "Vandaag hebben we collectief gefaald."
"Je begint zo ongelofelijk slecht aan de wedstrijd"
Jansen was vooral boos over de eerste helft. "Je begint zo ongelofelijk slecht aan die wedstrijd. Met een penalty tegen en dan krijgt je keeper een tik. Pas als we in de tweede helft de 1-3 maken, ontstaat er een ander sfeertje. Ja, zeg het maar."
Volgens de trainer zat er zondag geen karakter in de ploeg. "Dat kan gewoon niet. Kijk, je kunt nog zo slecht voetballen, maar dan moet je datgene brengen wat nodig is om wedstrijden te winnen. Dan moet je karakter tonen, dat hebben we niet gedaan."

'Niet groter maken dan het is'

Tweede keeper Xavier Mous kwam in de tweede helft in het veld, omdat eerste keeper Erwin Mulder niet meer verder kon door een blessure. De invaller stond na afloop dan ook met gemengde gevoelens voor de microfoon: "Ik ben blij dat ik mn debuut heb gemaakt, en dat ik nog een lekkere bal heb kunnen pakken. Maar we hebben goedkope goals weggegeven."
"Vandaag goedkope goals weggegeven"
De meest opvallende tegengoal was de 0-3, een eigen doelpunt van Sven van Beek. "Dat is zuur, zeker. Ik vroeg hem op links, dat zag Sven ook, maar Van Wolfswinkel tikt die bal net aan waardoor het helemaal mis gaat. Dat is ontzettend klote, maar eigenlijk zat het goed. Alleen de uitvoering, daar baal je van, maar je moet ook weer door. Je moet het ook niet groter maken dan het is."

Vlap terug in Fryslân

Bij tegenstander FC Twente stond Sneker Michel Vlap in de basis. Vlap speelde in het verleden voor Heerenveen. Het was dan ook een speciale wedstrijd voor de aanvaller: "Je ziet allerlei mensen bij de club die je nog kent. Je bent ook 17 jaar kind van de club geweest natuurlijk. Heerenveen zit ook in mijn hart, en dat zal ook wel zo blijven."
Volgens Vlap was de overwinning van zijn Twente terecht. "Ik denk dat wij heer en meester waren vandaag, en dat we het onszelf nog onnodig moeilijk maken op het einde. We staan dadn natuurlijk nog wel onder druk, maar we hebben zeker verdiend gewonnen. We waren scherper, wonnen meer tweede ballen en we voetbalden echt heel goed. Dan is het heel leuk om op het veld te staan."
"Half Sneek zat vandaag op de tribune"