Issa Kallon na overwinning tegen Sparta: "Wij waren scherper voor de goal"

Sportclub Cambuur won zondagmiddag met 0-4 op bezoek bij Sparta. Het was de grootste uitoverwinning in de eredivisie in de geschiedenis van de Leeuwarders. Grote man bij Cambuur was Issa Kallon, die de 2-0 en de 3-0 maakte.
"Ik maakte ze wel rustig af"
Kallon was ook belangrijk bij de 1-0, waar hij de assist op Alex Bangura gaf. "Het kon vandaag niet beter, vooraf had je hiervoor getekend," zegt de snelle vleugelspits na afloop. "Bijna elke kans van ons ging erin, dus misschien is de uitslag wat geflatteerd, maar wij waren gewoon scherper voor de goal. "
Een ruime overwinning dus voor Cambuur, en dat terwijl de promovendus het moeilijk had in de eerste helft zag Kallon. "We begonnen slap en kregen geen grip op Sparta. Daardoor kwamen we niet in onze kracht. Na de eerste goal werd dat anders, toen begonnen we te voetballen en ging het een stuk beter."
Dat het uiteindelijk 0-4 wordt is logisch volgens Kallon. "Na rust moeten zij komen. Je weet dat ze gaan aanvallen, dan krijg je kansen in de omschakeling. Dat hebben wij goed uitgespeeld."

"Ik keek nog of er iemand vrijstond"

De man die Cambuur in de eerste helft op 1-0 zette, Alex Bangura, had na afloop alleen maar mooie woorden over voor aanvaller Kallon. "Ik kreeg een mooie bal van Issa. Toen keek ik of er iemand vrij stond voor de goal, maar daarna besloot ik zelf te schieten," zegt de linksback over zijn doelpunt.
"Issa was op de brommer vandaag"
Bangura kon genieten van zijn maatje aan de linkerkant in de tweede helft: "In de tweede helft heb je een snelle jongen als Issa, die blijft twee keer rustig in de afronding en dan ben je gezien. Dan is hij op de brommer. Alle complimenten naar Issa vandaag."
Toch wilde de verdediger ook de rest van zijn teamgenoten niet vergeten. "Het was vandaag een teamprestatie, ik ben heel erg trots op het team vandaag en ik ben blij met de drie punten. We gaan met een goed gevoel terug naar Leeuwarden."

'Te bescheiden'

Dat goede gevoel had ook trainer Henk de Jong. "We waren wat te bescheiden in het begin. Dat heb ik in de rust ook gezegd, dat moest eraf."
"Vandaag een ander Cambuur gezien"
"Na rust hebben we een ander Cambuur gezien, meer op de counter. Dat kunnen we ook. Ik ben heel tevreden over hoe de wedstrijd gelopen is."
De Jong kwam nog één keer terug op het verlies met 9-0 tegen Ajax van vorige week. "Vorige week deden we dingen niet goed, maar daar hebben we naar gekeken. Daar zijn we mee bezig. Ik heb gisteravond ook nog naar Ajax gekeken, die hadden weer met 7-0 kunnen winnen. Daar maak ik me niet meer druk om."