Hoofdrol Kallon bij ruime overwinning Cambuur op Sparta Rotterdam

Met twee doelpunten en een assist heeft Issa Kallon Cambuur drie punten bezorgd tegen Sparta Rotterdam. De Leeuwarders waren met 0-4 te sterk.
© Orange Pictures
Bij Cambuur was Jamie Jacobs er niet bij. De middenvelder heeft een blessure en werd in de basisopstelling vervangen door Mitchel Paulissen.
Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Tol, Bangura; Breij, Maulun, Hoedemakers; Paulissen, Boere en Kallon.
Cambuur had het lastig in de openingsfase en de eerste kansen waren voor Sparta. Gaandeweg de eerste helft kwam Cambuur wat beter in de wedstrijd zonder veel te creëren.

Bangura breekt wedstrijd open

Na ruim een halfuur kreeg Sparta een grote kans op de openingstreffer. Na een knappe actie schoot Emanuel Emegha de bal net naast.
De eerste goede aanval van Cambuur was wel raak. Issa Kallon bediende Alex Bangura met een slim lobje en Bangura schoot de bal via Spartakeeper Maduka Okoye in het doel: 0-1.
Bangura haalt uit voor de 0-1 © Orange Pictures
Sparta begon fel aan de tweede helft, maar Cambuur gaf weinig weg.

Kallon beslist wedstrijd

Na 63 minuten stuurde Marco Tol Kallon de diepte in. Met zijn snelheid was hij niet meer te achterhalen voor de Sparta-verdediging en één op één met Okoye maakte Kallon geen fout: 0-2.
Emegha kreeg even later wel een grote kans om Sparta terug te brengen in de wedstrijd, maar van dichtbij schoot hij naast. Nog geen minuut later was Emegha weer dreigend, maar nu raakte hij de paal.
Sparta zocht met man en macht naar de aansluitingstreffer en zo kon Cambuur lekker counteren. Breij zette met een lange bal Kallon alleen voor de keeper en de aanvaller schoot de bal zonder problemen binnen: 0-3.
Kallon had zondag veel redenen om te juichen © Orange Pictures
Jasper ter Heide raakte in de slotfase nog de paal en was zo dus nog dichtbij de 0-4.
Sparta maakte de wedstrijd af met tien man nadat Aaron Meijers Tom Boere onderuit had geschopt. Diezelfde Boere nam in blessuretijd sportieve revanche door er 0-4 van te maken.
Direct na die goal floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd. Daarmee heeft Cambuur nu 12 punten uit 7 wedstrijden. De Leeuwarders staan voorlopig op de zesde plaats in de eredivisie.