70 nieuwe coronabesmettingen in Fryslân

In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uren 70 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat meldt het RIVM. Het zijn er drie meer dan woensdag, toen werden er 67 besmettingen gemeld.
Het dagelijks aantal besmettingen van de laatste drie weken (komt de grafiek niet goed in beeld, klik dan hier):
Gemiddeld zijn er de afgelopen week iedere dag 85 besmettingen gemeld in Fryslân. Woensdag lag dat aantal op 95, een week geleden op 125.
Het aantal besmettingen per gemeente (zie je de kaart niet goed, klik dan hier):
In Fryslân zijn de afgelopen 24 uur geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus vastgesteld. Er zijn ook geen patiënten met het coronavirus in de Friese ziekenhuizen opgenomen.

Fryslân blijft rood

Op de Europese coronakaart van het ECDC blijft Fryslân rood. De Europese gezondheidsdienst publiceert die kaart iedere donderdag. Landen gebruiken de kaart voor hun coronabeleid.
Rood is de op een na hoogste categorie. Negen van de twaalf provincies kleuren sinds donderdag oranje, omdat de coronasituatie daar verbeterd is. Naast Fryslân blijven ook Zuid-Holland en Flevoland nog op rood.

Landelijk meer besmettingen

Landelijk ligt het aantal nieuwe coronabesmettingen op 1.841. Het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen is 1.801 besmettingen per dag in Nederland.
Kijk voor meer cijfers over het coronavirus op omropfryslan.nl/corona.