Foeke Booy terug bij SC Cambuur, Sandor van der Heide stopt

Sandor van der Heide komt niet terug als assistent-trainer bij SC Cambuur. Toch gaat het wel weer veel beter met de Sneeker. Positief nieuws is er ook: technisch manager Foeke Booy gaat weer voorzichtig aan het werk.
© Orange Pictures
Een kleine drie maanden geleden werd Booy getroffen door een herseninfarct. Hij heeft een aantal weken in het ziekenhuis gelegen en is in een herstelkliniek geweest, waarna hij vanaf begin augustus thuis aan zijn revalidatie kon werken.
Het gaat zo goed, dat Booy de laatste weken alweer in het Cambuur Stadion is geweest. Woensdag had hij officieel zijn eerste dag weer op de club. Op de training liet de technisch manager zijn gezicht zien, waarna hij applaus kreeg van de supporters en spelers hem gingen opzoeken.
Toen hij vertelde dat hij er weer zou zijn, was ik heel trots.
Henk de Jong over Foeke Booy
Booy doet nog wel rustig aan en zal de komende tijd één dag per week op de club zijn. Trainer Henk de Jong is blij dat hij er weer is. "Het is geweldig. Hij belde mij afgelopen week en toen hij vertelde dat hij er weer zou zijn, was ik heel trots. Wij helpen hem goed om hem weer op gang te krijgen."
Henk de Jong over Foeke Booy en Sandor van der Heide:
Tegenover de terugkomst van Booy staat dat assistent-trainer Sandor van der Heide niet terugkomt. Een klein jaar geleden kwam Van der Heide thuis te zitten met een soort van burn-out. Hij werkte te veel, kreeg een waarschuwing van zijn lichaam en gooide het roer om. "Het moet vanaf nu gewoon anders, that's it", zei hij daarna.
Nadat Van der Heide na de winterstop weer een aantal wedstrijden op de bank zat, viel hij wederom terug. De kampioenswedstrijd tegen Jong AZ maakte hij wel mee vanaf de bank, zo was bovendien de wens van Henk de Jong.
Sandor van der Heide viert het kampioenschap van Cambuur © Orange Pictures
In het nieuwe seizoen speelt Van der Heide nog geen rol bij de club en dat zal ook niet gebeuren volgens De Jong. "Sandor zal niet terugkomen. Die gaat andere dingen doen. Dat moet ook, want hij moet gelukkig zijn."
Op dat moment had De Jong ook goed nieuws. Het gaat volgens de Cambuur-trainer 'heel goed' met Van der Heide. "Hij heeft zijn leventje weer mooi opgepakt. Dat vind ik belangrijk: dat mensen die dicht bij mij staan, een goed leven hebben."