Harkemase Boys stunt tegen Katwijk en plaatst zich voor hoofdtoernooi KNVB Beker

Harkemase Boys heeft het hoofdtoernooi van de KNVB Beker bereikt. De Harrekieten waren met 2-3 te sterk voor Katwijk.
© Orange Pictures
Katwijk is koploper in de tweede divisie en speelt een klasse hoger dan Harkemase Boys. Het zou daarom een lastige opgave worden voor de ploeg van Jan-Piet Bosma. Bij Katwijk zat Fries en oud-ONS Sneek-speler Oege Sietse van Lingen op de bank. Hij kwam na ongeveer een uur in het veld.

Snelle achterstand

Al in de vijfde minuut raakte Ahmed el Azzouti de paal voor Katwijk. Een kleine tien minuten later was het wel raak voor El Azzouti: hij schoot de bal van dichtbij achter Erick Jansema, de keeper van de Boys.
De Harrekieten richtten zich daarna op en Jari Slort raakte met een indraaiende voorzet de paal. Na een klein halfuur maakten de Boys gelijk. Doelman André Krul van Katwijk ging onder de bal door. Jelle de Graaf kon toen schieten, maar de bal werd van de lijn gehaald. De verdediger van Katwijk schoot de bal echter tegen ploeggenoot Raoul Esseboom aan en zo rolde de bal toch het doel in.
Harkemase Boys blij met een curieuze 1-1 © Orange Pictures
Tien minuten voor de pauze kwam Katwijk weer op voorsprong. Na een schot tegen de onderkant van de lat schoot Tim Freriks de bal er vanuit de rebound in: 2-1.
Harkemase Boys had echter al snel de gelijkmaker weer te pakken. Henny Bouius kopte een hoekschop van Mart Dijkstra in de goal: 2-2.
Na rust stond Harkemase Boys onder druk, de thuisploeg kreeg ook een paar grote kansen, maar de Friese verdediging kon standhouden.

Margaritha met 2-3

En als Katwijk niet scoort, dan doet Harkemase Boys dat wel. Slort speelde de bal naar Jhurrey Margaritha en hij schoot de bal achter Krul: 2-3.
Katwijk kreeg daarna nog een paar grote kansen op de gelijkmaker. Onder andere Van Lingen was er nog heel dichtbij, maar de goal viel niet.
Door de overwinning mag Harkemase Boys nu hopen op een confrontatie met een ploeg uit het betaald voetbal. De loting van de eerste ronde vindt zaterdag plaats. Dan zitten Heerenveen en Cambuur ook in de koker.