Kinderen leren over wonderlijke onderwaterwereld Waddengebied

Het is deze dagen veel in het nieuws: de kwetsbare natuur in het Waddengebied. En dan komt het toevallig zo uit dat in een speciale voorstelling kinderen worden bijgepraat over die natuur en hoe je daar op moet passen. De voorstelling is gemaakt door theatergroep Pier21, in samenwerking met een culturele instelling uit Willemhaven in Duitsland.
Wat 'n Wad gaat in première:
Doel van het stuk is om kinderen op een toegankelijke manier kennis te laten maken met de onderwaterwereld van het Wad. De voorstelling ging donderdag in première op basisschool Op'e Trije in Ferwert.

Wonen bij bijzondere natuur

De kinderen daar zijn er al goed van bewust dat ze dichtbij bijzondere natuur wonen. Zo geven een aantal aan het erg te vinden dat er veel plastic in zee drijft. Sanne uit groep 6 vond de voorstelling mooi. "Ik vond de voorstelling heel leuk. Het ging over het Wad en de zee, en daar kom ik graag want wij gaan wel eens naar Ameland."
Wat 'n Wad in première © Omrop Fryslân, Timo Jepkema
Actrice Brecht Wassenaar speelt Lotte in Wat 'n Wad. "Het gaat over twee jonge mensen die op zoek zijn naar wat zij willen in het leven. Ik speel een meisje dat erg voor het klimaat vecht en Sven zet zich erg in voor de kleine dieren", vertelt Wassenaar.

Noodzaak voor het stuk

Sven is Theo Smedens. "De timing van het stuk maakt het nu heel actueel. De mensen en de kinderen hier zijn er mee bezig. Het maakt de noodzaak voor het stuk groter", zegt Smedens.