Politie schiet automobilist dood in Boelenslaan na inrijden op agenten

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een man doodgeschoten die met een auto inreed op twee agenten. Het schietincident was aan De Fjouwer Roeden in Boelenslaan.
De politie was druk met het onderzoek aan De Fjouwer Roeden:
De automobilist negeerde een stopteken bij een verkeerscontrole bij Hurdegaryp. Dat was tussen 01.15 en 01.45 uur. De man vluchtte met hoge snelheid en de politie zette met diverse eenheden de achtervolging in.

Op de politie ingereden

Aan De Fjouwer Roeden in Boelenslaan kwam de auto tot stilstand. Toen de agenten uitstapten, zette de man de auto in de versnelling en reed op hen in.

Geschoten

"De collega's voelden zich genoodzaakt om te schieten", zegt politiewoordvoerder Robert Jan Valkema. Toen zij op de auto schoten, werd ook de bestuurder geraakt. De man raakte ernstig gewond. Hulpverlening werd ingeschakeld, maar reanimatie kon niet voorkomen dat de man ter plaatse overleed. Volgens de politie gaat het om een inwoner van Fryslân.
Politiewoordvoerder Robert Jan Valkema
Volgens Valkema zijn de politieagenten niet gewond geraakt. "De collega's zijn overgegaan naar het politiebureau, daar zijn ze opgevangen." Wel zijn enkele politiewagens beschadigd.
Van de locatie is een plaats delict gemaakt. De weg is afgesloten. De Rijksrecherche is al uren bezig met onderzoek. Daar wordt ook een droneteam bij ingezet.
© Raymon Roersma / ProNews