Olympisch kwalificatietoernooi curling naar Leeuwarden

Het olympisch kwalificatietoernooi curling wordt in december gehouden in Leeuwarden. Het evenement voor mannen, vrouwen en gemengde teams is van 4 tot en met 19 december in de Leeuwarder Elfstedenhal.
© ANP
Burgemeester Buma is blij dat Leeuwarden het toernooi mag organiseren: "Wereldwijd zal er veel aandacht voor zijn, zeker in landen als Canada en de Verenigde Staten waar curling een grote sport is. Een primeur voor Nederland en een mooie aanvulling op de al rijke Friese historie op het ijs."

Nog drie tickets

Bij het toernooi kunnen nog drie mannenteams een ticket bemachtigen voor de Olympische Spelen in Peking. Het Nederlandse team kan zich voor het eerst in de geschiedenis kwalificeren voor de Winterspelen.
Oranje heeft in Leeuwarden concurrentie van Italië, Noorwegen, Japan, Duitsland, Denemarken en Zuid-Korea. Op basis van hun WK-klassering zijn Zweden, Groot-Brittannië, Zwitserland, de ploeg van het Russisch Olympisch Comité (ROC), Canada en de Verenigde Staten al zeker van een olympisch ticket, naast gastland China.
De kwalificatietoernooien voor vrouwen en gemengde teams zijn dus ook in Leeuwarden, maar daar doet Nederland niet aan mee.