Rolstoeltennisser Tom Egberink uit Sneek naar finale op Spelen

Tennisser Tom Egberink, die in Sneek woont, is op de Paralympische Spelen in Tokio door naar de finale van het rolstoeltennis. Die zal zaterdag plaatsvinden. Egberink won in de halve finale van de Brit Alfie Hewett met 6-4, 7-6.
Tennisser Tom Egberink op de Paralympische Spelen in Tokio © ANP / Soenar Chamid sportfotografie
"Ik heb alleen maar kunnen dromen dat ik hier in de finale zou kunnen staan", zegt Tom Egberink in een reactie. Na de kwartfinale - een 'onwijs gevecht' - was hij al blij, maar een plek in de finale had hij niet verwacht.
"Vandaag had ik iemand tegenover me die onwijs veel knalt, dus ik moest totaal schakelen", zegt Egberink over het duel van donderdag. Hierin stond hij eerst 3-1 achter, maar dat kon hij toch weer goedmaken. "Ik moest iets bijschaven om goed in de rally's te kunnen blijven. Vanaf toen heb ik echt weinig kunnen missen."
De tennisser, die nu in Sneek woont, moest de afgelopen jaren veel operaties ondergaan: hij moest zes keer onder het mes. Dat zorgde voor veel twijfel bij hem, vertelt Egberink. Maar nu ligt er, door zijn plaats in de finale, in ieder geval een medaille op hem te wachten.